Informació general

Pressupostos

El PP proposa la creació d'un fons de reserva social Covid-19 dins del pressupost municipal per a l'any 2021

Per Redacció

El PP demana l'arranjament urgent del carrer de les Orquídies, al barri de la Llosa, així com el projecte de remodelació del barri
El PP demana l'arranjament urgent del carrer de les Orquídies, al barri de la Llosa, així com el projecte de remodelació del barri | Lluís Rovira i Barenys

El PP de Cambrils ha presentat a l’equip de govern una bateria de propostes per a la seva inclusió al pressupost municipal de 2021. "Atenent a la situació actual de pandèmia es fa més necessari que mai adoptar una actitud pro activa i reforçar l’aposta per la salut del nostre teixit social i econòmic", ha explicat el portaveu, David Chatelain. "Hem presentat un seguit de peticions necessàries pel municipi, i esperem que es considerin, però malauradament hem hagut de recordar al govern municipal que a hores d’ara queden compromisos pendents de complir d’exercicis anteriors, com poden ser el Pla Integral de Rehabilitació de Vials i Voreres, les subvencions per a la rehabilitació del Polígon Belianes, l’estudi sobre Vilagrassa, o l’estudi sobre el nou poliesportiu", ha comentat el regidor popular.

Les propostes dels populars han estat estudiades considerant la modificació normativa que permet utilitzar el romanent de tresoreria amb condicions per a l’exercici 2021, i per tant es podrien dotar de partida econòmica. En un comunicat de premsa, el PP ha detallat les seves principals A continuació es detallen les principals propostes:

Creació d’un FONS DE RESERVA COVID19 per tal de donar resposta a l’impacte social de la pandèmia sobre els sectors més desafavorits de la societat: Esdemana la creació d’aquesta partida de contingència social transitòria per a lluitar contra l’impacte de la pandèmia en les famílies i persones amb menys recursos, demanant a la vegada una simplificació en els tràmits administratius per a l’obtenció d’aquests ajuts. Aquest fons també podria destinar-se en part a les associacions.

Pla de rescat del Comerç i racionalització del sistema d’ajuts a l’empresariat, ja que, segons el PP, "el dany sobre el comerç en general ha estat molt important i cal aplicar mesures per tal de garantir la pervivència del nostre teixit comercial i empresarial. Per tant es demana organitzar i reglar les subvencions, establir ajudes en diferents àmbits, i impulsar mesures per garantir la competitivitat, proposant una nova Ordenança d’ajuda a emprenedors, foment del treball, reforma, renovació i obertura de locals, i per a la millora de la competitivitat industrial".

Mantenir el finançament del Patronat de Turisme, punt que es va acordar pel plenari per unanimitat, i que "el govern incompleix en el pressupost que presenta, ja que redueix l’aportació en 400.000 euros". 

Inversions: Pla de rehabilitació de vials i voreres, remodelació del barri de la Llosa o integració de l'antiga via del tren

En l’apartat d’inversions –"el gran absent de la proposta oferta pel govern municipal"–, els populars demanen intervencions específiques als barris i l’aposta pel dissenyar el Cambrils del futur. Plantegen com a "demanda irrenunciable" el Pla Integral de Rehabilitació de Vials i Voreres, proposta prioritària i que fins ara no ha estat impulsat pel Consistori. En tot cas algunes intervencions s’haurien d’executar de forma urgent, com l’arranjament del carrer de les Orquídies, tot i que es demana pressupost per avançar en un nou projecte de la remodelació del barri de La Llosa, així com projectes de projecció de ciutat, com el de la nova estació d’autobusos, la integració en la trama urbana dels espais ocupats per l’antiga via del tren, un parc infantil a la zona del Pi Rodó, o la revisió de l’enllumenat municipal, atenent a les nombroses queixes que hi ha al respecte.

"Ja que no hi ha projecte de ciutat per part del govern municipal, nosaltres posem sobre la taula el nostre", ha reblat Chatelain.

Comenta aquest article