Informació general

Espai urbà

Lluís Abella, regidor de Protecció Ciutadana: «Volem ser contundents al carrer amb totes les actituds 'dolentes'»

El PAM té dos objectius marcats en matèria de convivència ciutadana i tinença d'animals; es tracta de la revisió de les respectives ordenances per aconseguir una major efectivitat, compliment i lluitar contra l'incivisme

Per Berta Ruiz

Defecació de gos al mig d'una vorera, al barri del Pinaret
Defecació de gos al mig d'una vorera, al barri del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

El Pla d'Actuació Municipal 2019-2023 (PAM) té dos objectius marcats en matèria de convivència ciutadana i tinença d'animals. Es tracta de la revisió i adequació de les respectives ordenances per tal d'aconseguir una major efectivitat i compliment de les mateixes i lluitar contra les accions incíviques al carrer. Sobre aquesta qüestió, el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "l'ordenança de convivència ciutadana està bastant avançada, està gairebé a punt d'entrar a serveis jurídics perquè sigui validada. Volem ser contundents al carrer amb totes les actituds 'dolentes', tant pel que fa al bon ús de les brosses, l'incivisme o les convivències veïnals". Segons Abella, s'està treballant en un document "molt concret" per donar resposta a tot tipus de conductes incíviques a la via pública. 

Lluís Abella: "Malauradament, a vegades, has de ser contundent amb les sancions per fer reaccionar la gent perquè no ho tornin a fer"

En aquesta mateixa línia també s'està treballant de forma "molt acurada" en tots els aspectes relacionats amb la tinença d'animals. Tal com ha comentat Abella, "normalment, el tema de les mascotes va inclòs a l'ordenança de tinença i conducció d'animals, però com també s'ha convertit en una qüestió de convivència ciutadana ho regularem a través de la pròpia ordenança de convivència ciutadana. Penso que tot plegat por anar molt bé un cop es facin aquestes modificacions, no volem que es quedi res al tinter. És una actualització i en aquesta incorporem tots aquests temes que malmeten molt la imatge de Cambrils i dels nostres carrers. No és tothom qui té mascota, perquè n'hi ha molts que són molt pulcres, però hi ha un tant per cent mínim que tant els hi fa deixar els excrements davant de les portes o a les voreres, i no tenen cap mirament. Malauradament, a vegades, has de ser contundent amb les sancions per fer reaccionar la gent perquè no ho tornin a fer".

Posteriorment, un cop estigui enllestida l'actualització i l'aprovació de la nova ordenança s'iniciarà una campanya comunicativa per donar-la a conèixer, així com tasques de sensibilització i d'informació sobre la nova normativa.

Comenta aquest article