Informació general

Successos

Un nou vespre d'incidents al barri de l'Eixample

El passat divendres al vespre els cossos policials van haver d'intervenir en uns aldarulls a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer al mateix temps que es desaticulava un pis dedicat a la prostitució, al carrer de Reus

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'arxiu de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, al barri de l'Eixample
Imatge d'arxiu de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, al barri de l'Eixample | Berta Ruiz

El Barri de l'Eixample, aquest passat divendres al vespre, va ser l'escenari de dues actuacions policials simultànies, l'una relacionada amb una baralla i uns posteriors aldarulls a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer i l'altre amb la desarticulació d'un pis on s'exercia la prostitució, al carrer de Reus.

Aldarulls i baralles a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer

Tal com ja s'ha denunciat força vegades per part del veïnat, el passeig de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer s'ha anat convertint en un focus de conflictivitat motivat per baralles i aldarulls. Aquest passat divendres es va viure un nou episodi al barri que va derivar amb una baralla a la zona compresa de mig passeig cap avall. Segons la Policia Local, es va produir una baralla entre dos clients d'un bar i quan la dotació policial va arribar al lloc dels fets els implicats en l'acció ja havien marxat. Posteriorment van tornar i tal com recull la policia "un d'ells ha llençat una ampolla de cervesa a l'altre impactant al parabrises del vehicle marca Volkswagen Golf de color negre". Al lloc dels fets hi van acudir efectius de la Policia Local i dels Mossos, i fins i tot dues furgonetes dels Arro hi van fer acte de presència. Aquest ha estat un més dels aldarulls a la zona i que es produeixen amb certa freqüència, segons han explicat veïns del barri a revistacambrils.cat.

D'altra banda, al mateix moment que passava això al passeig, s'estava procedint a la intervenció d'un pis al carrer de Reus, també al barri de l'Eixample, dins l'operació policial conjunta que va consistir en desarticular quatre pisos a Cambrils dedicats a la prostitució. Efectius dels Mossos van mantenir tallat el tram superior del carrer de Reus mentre s'efectuava aquesta actuació al pis intervingut.

"Progressiva degradació del barri"

Fa pocs dies, en el decurs del darrer ple ordinari, el regidor no adscrit Joan M. Artigau ja va alertar del que va anomenar "progressiva degradació del barri" i va dir que "el que fou un barri familiar, tranquil i acollidor s'està convertint en un barri degradat, insegur, marginat i sense futur". Artigau també va fer palesa "la inquietud entre els veïns del barri. Els veïns estan veient que no s'obtenen resultats positius d'aquests mediadors socials, mitjançant els quals l'Ajuntament pretenia minimitzar els conflictes i fer més agradable la convivència entre el veïnat".

 

 

Comenta aquest article