Cultura

Museus

El Museu d'Història se suma a la campanya «Invisibles», un joc de pistes per al públic familiar

Per Redacció

Imatge de la campanya "Invisibles" als museus de la demarcació
Imatge de la campanya "Invisibles" als museus de la demarcació | Cedida

El Museu d’Història de Cambrils i els altres 12 museus que formen la Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre han preparat un joc de pistes dirigit especialment al públic familiar i local, en el qual s’hi podrà participar del 19 de desembre fins al 2 de febrer de 2021. Concretament, Cambrils s’incorpora en aquesta campanya amb una de les peces incloses a la mostra arqueològica "Cambrils: els orígens", exposada al Molí de les Tres Eres i que ens parla de la maternitat en l'Antiguitat.

D’aquesta manera, els museus de la xarxa, amb el suport de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, han apostat en aquestes dates de Nadal per una activitat lúdica i divertida que no defuig ni la reivindicació, ni la reflexió. A través del joc, els museus conviden les persones que hi participin a trobar aquelles peces que parlen de col·lectius invisibles en els museus. De les dones als artistes anònims passant pels col·lectius minoritaris, els participants en el joc hauran de fer visibles els "invisibles".

Com s'hi juga?

I com s’hi juga? Els i les participants poden jugar a través d’Instagram o recollint l’àlbum de cromos que els museus facilitaran a l’entrada. Totes les persones participants rebran un premi si identifiquen un mínim de tres peces invisibles de diferents museus (publicant-les a Instagram dirigides a @xmctte amb els hashtags #invisibles i #nom_del_museu_on_heu_fet_la_foto; o bé dipositant l’àlbum amb els cromos corresponents a les bústies habilitades a cada museu).

Entre les persones participants en el joc a Instagram se sortejarà una subscripció a la revista digital Núvol especialitzada en cultura, i entre els que facin l’àlbum de cromos un lot de productes de tots els museus. A més, pel sol fet de participar, rebran un carnet amb entrada gratuïta a tots els museus de la Xarxa pel 2021. Aquest Nadal arrenca la campanya “Invisibles”, amb premis per a totes les persones que hi participin.

Més informació a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/museusdetarragona

Comenta aquest article