Cultura

Festa Major

Segona jornada dels Tallers Oberts, una oportunitat de veure de prop la creativitat artística local

Des de les 11 a les 14 hores hi ha l'oportunitat de visitar els 21 tallers oberts pels artistes cambrilencs que es distribueixen als diferents barris de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Taller d'escultura i ceràmica de Cristina Salvans, ahir a la tarda
Taller d'escultura i ceràmica de Cristina Salvans, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

Avui diumenge se celebra la segona i darrera jornada dels Tallers Oberts. Des de les 11 a les 14 hores hi ha l'oportunitat de visitar els 21 tallers oberts pels artistes cambrilencs que es distribueixen als diferents barris de Cambrils. Aquesta iniciativa arriba enguany a la 13a edició i s’emmarca en els actes de la Festa Major de la Immaculada. Tallers Oberts planteja l’oportunitat d’aprofitar la proximitat dels artistes per xerrar amb ells una estona, conèixer de primera mà el procés creatiu i gaudir de la seva obra.

Una de les novetats d’aquest any és una col·laboració dels i les artistes participants a Tallers Oberts amb la Biennal d’Art. El resultat d’aquesta col·laboració és una exposició al Centre Cultural de culleres pintades, decorades o intervingudes pels diferents creadors i creadores. A més, com en les edicions anteriors, la Torre del Port acollirà cinc artistes que traslladaran allí seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils.

També com a novetat, coincidint amb Tallers Oberts, durant aquest cap de setmana també obren portes l’exposició de la Biennal a la Sala Àgora de l’Ajuntament i l’exposició de fotografia de la Sala Àmbits del Centre Cultural. 

Artistes participants

Els i les artistes participants en aquesta 13a edició, d’àmbits tant diversos com la joieria, la fotografia, l’escultura, la pintura, la porcellana, la il·lustració i el disseny gràfic, la ceràmica, l’esmalt, la música, la dansa o l’art visual, són Laura Morales, Pepo Argilaguet, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, Laura Mestres, Roser Coma, Nuri Mariné, Cristina Salvans, Marta Nolla, Montserrat Recasens, Gemma Felip, Raquel Sarrà, Queralt Osorio, David Callau, Dídac Sauret, Rocío Franco, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons i Jordina Ros. Com a artistes convidats hi hauran Dolors Castells, Jaume Romaní, Laia Sauret i The Blind Mirror.

Mapa de la ubicació dels diferents Tallers Oberts