Societat

Gent Gran

Els Amics de la Gent Gran posen en marxa la campanya de Nadal «Més que records» per combatre la soledat

Enguany, serà la primera vegada -en els 33 anys de l’entitat -que no es podrà celebrar el Dinar de Nadal amb les persones grans i el voluntariat

Per Redacció

Imatge de la campanya d'Amics de la Gent Gran
Imatge de la campanya d'Amics de la Gent Gran | Cedida

Abans de la pandèmia, a Catalunya hi havia 330.000 persones que vivien soles segons l’IDESCAT, de les quals unes 175.000 pateixen soledat no desitjada (font: Observatori de la Soledat). A aquestes dades, cal sumar la situació provocada per l’arribada de la COVID, les dificultats per veure a familiars i amics, o els confinaments temporals, tant en domicilis com en residències, unes mesures que no tenen les mateixes conseqüències per a tothom. Aquest context, i el fet que un gran nombre de persones grans compten amb una xarxa social molt reduïda, ha empitjorat la seva situació, provocant situacions d'aïllament, un factor determinant per a l’aparició de la soledat no desitjada, problemàtica contra la qual lluitem des de 1987.

Campanya de Nadal 2020: ‘Més que records’

Les festes nadalenques són per a molts i moltes moment de retrobament, caliu i il·lusió, però no per a moltes persones grans que acompanyem. Per a elles és sinònim de soledat no desitjada, una realitat que viuen durant tot l’any, que enguany s’ha agreujat a causa de la pandèmia, i que durant el Nadal serà molt més present i augmentarà el seu aïllament social, provocant en molts caos angoixa i altres conseqüències psicològiques i físiques.

Per tal de fer front a aquesta situació, els Amics de la Gent Gran reforcen la seva acció social durant les properes setmanes, amb el focus posat en les festes nadalenques. Enguany, serà la primera vegada -en els 33 anys de l’entitat -que no es podrà celebrar el Dinar de Nadal amb les persones grans i el voluntariat. Per això, i malgrat tot, és més important que mai continuar acompanyant-les, combatent la soledat no desitjada i celebrant el Nadal amb elles, i ho farem adaptant-nos a les circumstàncies. 

Entre d’altres accions, des de l’entitat entregaran 2.000 cistelles de Nadal, on no hi faltarà el torró, el cava, les neules i, sobretot, l’estima i l’amor del voluntariat, les persones sòcies i donants, i tot l’equip d’Amics de la Gent Gran. Perquè, un any més, volen crear nous records i il·lusions durant aquestes dates. Des de l'entitat realitzaran les següent accions:

• Reforçar l'acompanyament i suport psicològic telefònic, realitzant més trucades telefòniques durant aquestes dates i assegurant-se que cap persona gran pateix un augment del seu sentiment de soledat.

• Organitzaran activitats nadalenques locals, com un passeig per veure la il·luminació i decoració nadalenques. Ho farem seguint totes les mesures de seguretat necessàries.

• Faran arribar una cistella de Nadal a cadascuna de les persones grans que acompanyen, i moltes persones voluntàries compartiran una estona amb elles per poder felicitar les festes.

Per tal de fer-ho possible, han iniciat una campanya amb l’objectiu d’aconseguir donatius, una col·laboració que ajudarà a reduir el sentiment de soledat i l’aïllament social que pateix la gent gran al llarg de l’any, però especialment durant les dates nadalenques.

Es pot col·laborar mitjançant diverses vies:

• A través del portal de la campanya 'Més que records'

• Per transferència bancària: La Caixa (ES51 2100 0900 92 0211405107) o Banc Sabadell (ES77 0081 1594 95 0001023206).

• Per telèfon: 932 076 773

Comenta aquest article