Informació general

Medi ambient

Queixes per l'acumulació d'aigua estancada al tram final de la riera d'Alforja

El regidor no adscrit, Joan M. Artigau, va criticar que en aquest espai "hi prolifera la vegetació, la molsa, el fang i fa força olor a aigua estancada on hi cohabiten tota mena d'espècies animals i insectes"

Per Berta Ruiz

Aigua acumulada al tram final de la riera d'Alforja
Aigua acumulada al tram final de la riera d'Alforja | Berta Ruiz

Des de fa uns mesos enrere, al tram final de la riera d'Alforja –a tocar de la desembocadura– s'hi estanca una important quantitat d'aigua fent-se una espècie de bassa. Precisament sobre aquesta qüestió s'hi va referir el regidor no adscrit –Joan M.Artigau– a la sessió plenària del passat 30 de novembre. Va preguntar literalment pels 'aiguamolls de la riera d'Alforja', on segons va dir, "hi prolifera la vegetació, la molsa, el fang i fa força olor a aigua estancada on hi cohabiten tota mena d'espècies animals i insectes. He pensat que potser és un estudi d'investigació ambiental o potser per obtenir un reconeixement de la UNESCO a la biodiversitat" va dir en to irònic. I va seguir dient que, "res de res, això és per la deixadesa de la regidoria de medi ambient. Tot l'estiu ha estat l'aigua estancada i putrefacta a sota el pont de la riera d'Alforja per on s'hi passeja tothom, oferint una imatge deplorable del que volem vendre de Cambrils". El regidor no adscrit va preguntar si es faria alguna actuació urgent o calia esperar a que passés la covid-19.

Lluís Abella: "No tinc constància d'aquestes males olors ni que el problema sigui tan greu"

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– va contestar que, "estem parlant de la desembocadura d'una riera. Es va adequar a l'inici de la temporada, com cada any. No tinc constància d'aquestes males olors ni que el problema sigui tan greu. Alguna vegada puntual potser sí. No li negaré que sí hi entra aigua i queda estancada, també depèn de les marees".

 

Comenta aquest article