Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies mantenen les concentracions setmanals malgrat totes les adversitats

Les ratxes de vent de mestral molt fred d'ahir van fer que només una vintena de persones acudissin a la plaça de la Vila a mantenir la flama de la reivindicació setmanal

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració dels Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració dels Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració d'ahir dels Avis i Àvies es va veure condicionada, a més de la pandèmia, pel factor meteorològic advers. Les ratxes de vent de mestral molt fred van fer que només una vintena de persones acudissin a la plaça de la Vila a mantenir la flama de la reivindicació setmanal. La portaveu del col·lectiu, en els moments inicials de la concentració, ja va fer paleses les circumstàncies adverses que suposen tot un seguit de condicionants com són la pandèmia, les condicions meteorològiques i, a més, la gent que s'ha enfadat per l'actitud dels partits polítics independentistes que governen a la Generalitat. Tot i això, els Avis i Àvies es mantenen ferms en la reivindicació de l'amnistia i la llibertat dels presos polítics, exiliats i represaliats, tal com es va tornar a remarcar ahir, i també amb la independència de Catalunya, com s'ha reclamat sempre des del col·lectiu.

Després de fer aquests aclariments es va iniciar la concentració amb el cant de l'Estaca seguit de la lectura d'un fragment de la cançó "Diguem no", de Raimon, a més de les proclames i càntics habituals i acabant amb el cant dels Segadors. Els Avis i Àvies continuaran amb les concentracions setmanals aquest mes de desembre i aturaran puntualment la concentració el dimecres 6 de gener, per coincidir amb la festivitat de Reis.

Comenta aquest article