Societat

Festa Major

«El virus ens ha robat les festes»

La missa de la Festa Major, que es va celebrar a 2/4 de 12 del migdia, va aplegar una cinquantena de persones amb una bona representació del govern municipal a les primeres files de l'església

Per Lluís Rovira i Barenys

La missa de la Festa Major de la Immaculada va aplegar una cinquantena de persones
La missa de la Festa Major de la Immaculada va aplegar una cinquantena de persones | Lluís Rovira i Barenys

L'església parroquial de Santa Maria va celebrar la festivitat de la Immaculada Concepció amb la celebració de les misses al matí. La missa de la Festa Major, que es va celebrar a 2/4 de 12 del migdia, va aplegar una cinquantena de persones amb una bona representació del govern municipal a les primeres files de l'església. La missa es va cloure i no es va fer la professó posterior que cada any recorria els carrers del Barri Antic amb l'acompanyament de les entitats festives locals. Tal com va expressar mossèn Joan M. Padrell a la part final de la celebració eucarística, referint-se a la Festa Major i les properes festes nadalenques, "el virus ens ha robat les festes però no l'esperit que ens mou a celebrar-les".

Celebració del Setge i dels Tallers Oberts

Aquest proper diumenge 13 de desembre es farà la commemoració del Setge de Cambrils, que es podrà veure a través del Facebook. La commemoració comptarà amb la participació com a ponent del periodista i divulgador històric, Enric Calpena, que actualment dirigeix i presenta el programa «En guàrdia!», de Catalunya Ràdio. L’acte seguirà amb la tradicional col·locació de les corones amb l’acompanyament de la pubilla i l’hereu de Cambrils, i per acabar la Coral interpretarà el Cant dels Segadors.

La programació de la Immaculada d'enguany també inclou una nova edició dels Tallers Oberts els dies 12 i 13 de desembre. Les persones que vulguin podran visitar els tallers dels artistes de Cambrils participants que una vegada més obren les seves portes per donar a conèixer el seu art i el seu procés creatiu. D'altra banda, amb motiu de la Festa Major de la Immaculada, del 8 al 13 de desembre els espais museístics locals fan jornades de portes obertes amb l’aforament limitat al 50%.

Aquest proper diumenge 13 de desembre, a la Cripta de l'ermita, es farà el concert a càrrec del duet format per Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach, una actuació forma part del cicle 'Som flamencs' del Festival Accents. Les entrades es poden adquirir de forma anticipada a

https://entradium.com/es/events/isabel-vinardell-isabelle-laudenbach

 

Comenta aquest article