Informació general

Voluntariat

Es posa en marxa el programa de voluntariat inclusiu «Vol.in» adreçat a persones nouvingudes

Per Redacció

El programa està vinculat al Punt del Voluntariat, ubicat al Centre Cívic Les Basses
El programa està vinculat al Punt del Voluntariat, ubicat al Centre Cívic Les Basses | Cedida

El Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa el programa de voluntariat inclusiu Vol.in, que vincula persones nouvingudes amb entitats locals mitjançant el voluntariat. D’aquesta manera, Cambrils se suma a la celebració del Dia Internacional de Voluntariat, fixat el 5 de desembre per l'Assemblea General de Nacions Unides.

L’objectiu del programa és enriquir els projectes socials ja existents al municipi i afavorir la inclusió d’aquestes persones, amb la seva implicació activa i la seva aportació. La majoria d’iniciatives del territori que treballen amb aquest col·lectiu enfoquen la seva intervenció en una primera fase més assistencial i de primera acollida. En canvi, el programa Vol.in neix per a ser una segona fase en el procés d’acollida d’aquestes persones nouvingudes. Es tracta de canviar el rol de la persona que únicament rep ajuda cap al rol actiu d'aquella persona que també aporta i transforma. Per tal de poder adaptar l’acció voluntària a les inquietuds, habilitats i expectatives de cada persona participant, es realitza un pla de treball individualitzat. El programa Vol.in no neix com un programa de voluntariat nou, sinó que ho fa des del Punt del Voluntariat, ubicat al Centre Cívic Les Basses.

El programa Vol.in, està impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social i les cooperatives Icaria i El Far Cooperatiu. Des del Punt del Voluntariat de Cambrils han explicat el funcionament del projecte amb un vídeo promocional que s’ha difós a través de les xarxes socials: https://youtu.be/_cQbE3mGNxw

Comenta aquest article