Esports

Esports

El ple se suma, per unanimitat, a la petició dels Consells Esportius de Catalunya per declarar l'activitat física com a «bé essencial»

Per Berta Ruiz

Imatge del torneig de bàsquet TGN, l'abril de 2019, al Palau Municipal d'Esports
Imatge del torneig de bàsquet TGN, l'abril de 2019, al Palau Municipal d'Esports | Berta Ruiz

El plenari municipal va aprovar, per unanimitat, a la sessió plenària del passat dilluns, una moció presentada per l'equip de govern de suport a la petició dels Consells Esportius de Catalunya per declarar l'activitat física com a "bé essencial". La regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– va ser l'encarregada de fer lectura del text de la moció. Segons va dir: "els Consells Esportius de Catalunya consideren que l’activitat física és un bé essencial equiparable a d'altres elements de l’estat del benestar com són la salut, l’educació, els serveis socials i la cultura".

Per aquest motiu, es va exposar que: "l’activitat física és segura i cal protegir i assegurar el seu accés a tothom, especialment als infants i joves en edat escolar de tot Catalunya; que la declaració de l’activitat física com bé essencial hauria de garantir, seguint tots els protocols necessaris, el manteniment dels programes d’esport escolar del Consell Català de l’Esport, els entrenaments esportius i les activitats físiques en gimnasos i piscines climatitzades i que l’activitat física ajuda a la socialització en aquests moments d’aïllament per les restriccions imposades per la pandèmia". Al text també es va demanar que el Govern de la Generalitat activi el Pla de Xoc de l’esport a l’escola que la Unió de Consells Esportius de Catalunya va proposar al Consell Català de l’Esport amb l’objectiu d’assegurar l’activitat escolar de Catalunya i es va recordar que, "el tancament de l’activitat física està tenint un fort impacte econòmic en el sector esportiu". Per tot plegat, es va acordar traslladar la petició al Govern de la Generalitat de declarar l'activitat física com a bé essencial a Catalunya.

Tots els grups es van sumar a la moció. El portaveu del PP –David Chatelain– va voler matisar que, "el rerefons de tot plegat és que els Consells Esportius estan manifestant un cert descontent amb el tractament que se'ls està donant per part de les administracions públiques. Evidentment, votarem a favor perquè no podem estar en contra de promoure l'esport". 

Comenta aquest article