Cultura

Premis Vila de Cambrils

Es lliuren els premis Vila de Cambrils en un breu acte tancat al públic

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte de lliurament de premis, ahir al matí
Un moment de l'acte de lliurament de premis, ahir al matí | Cedida

Ahir al matí, a l'Ajuntament de Cambrils, es va fer l'acte de lliurament dels premis Vila de Cambrils. Donades les circumstàncies actuals, es va organitzar un breu acte tancat al públic i en petit comitè. Hi van ser presents l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i dos dels guardonats, concretament, Àlvar Calvet i Àngel Pomerol, tots dos guardonats "ex aequo" a la quarta edició de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. Per altra banda, també es va comptar amb la presència telemàtica de la resta de premiats: Josep Masanés, guanyador del Premi de Narrativa Maritíma i, Josep Fàbrega i Raquel Díaz, primer i segon lloc del 9è Premi de Poesia. Als artistes presents se'ls va fer el lliurament in situ del premi, mentre que als altres se'ls hi farà arribar.

Els premis d'enguany

Recordem que, el jurat de la quarta edició de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic va decidir, per unanimitat, atorgar “ex aequo” el primer premi a l’escultor tarragoní Àngel Pomerol Sànchez i l’artista multidisciplinar Àlvar Calvet Castells per les obres “Tres rebosts” i “Vermell remolatxa i Vichy”. L’escriptor Josep Masanés Nogués ha estat el guanyador del 10è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall per l’obra "Lladre de mar"; el fotògraf indonesi Hengki Lee s'ha endut al guardó en la categoria de Millor Autor de Saló del 29è Premi de Fotografia de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, i Josep Fàbrega i Selva i Raquel Díaz González han aconseguit el primer i segon lloc del 9è Premi de Poesia amb les obres "Creu i Cara" i "Vindran marinades", respectivament.

Obres exposades a la sala Àgora i sala Àmbits

Aquest passat diumenge 29 de novembre s'obrien les dues sales d'exposicions, la Sala Àmbits i la Sala Àgora amb algunes de les obres seleccionades. A la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils hi ha les 16 obres seleccionades de la Biennal d’Art Gastronòmic –que es podrà visitar fins el dia 31 de gener de 2021 tots els dies laborables en horari de 9 a 14 hores–. A més, es concretaran dates visitar l’exposició en horari de tarda, sempre amb aforament reduït i amb totes les mesures de seguretat. Aquesta exposició també es podrà visitar el cap de setmana del 12 i 13 de desembre dins dels actes de Tallers Oberts, sempre que les normes de mobilitat es flexibilitzin tal com està previs. D’altra banda, també es pot visitar l’exposició de fotografies del 29è Premi de Fotografia Vila de Cambrils a la Sala Àmbits del Centre Cultural. Enguany, el premi està dedicat a la memòria de Joan Pastó Planas, que va ser membre fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils i durant molts anys president, i que ens va deixar recentment. L’Agrupació, organitzadora del premi, ha rebut 1.618 fotografies de 138 autors provinents de 31 estats d'arreu del món.

Comenta aquest article