Esports

Futbol

La Federació Catalana de Futbol proposa reduir a la meitat les competicions de la lliga 2020-2021

La represa de les competicions oficials es faria a partir del cap de setmana del 9 i 10 de gener

Per Redacció

Imatge del partit disputat entre el Cambrils Unió i La Floresta, únic partit de la lliga 2020-2021 disputat a l'Estadi Municipal fins ara
Imatge del partit disputat entre el Cambrils Unió i La Floresta, únic partit de la lliga 2020-2021 disputat a l'Estadi Municipal fins ara | Berta Ruiz

La Federació Catalana de Futbol ha proposat als clubs catalans la represa de les competicions oficials, a partir del cap de setmana del 9 i 10 de gener, així com la reducció a la meitat de totes les lligues.  Pel que fa a la Primera i la Segona Catalana, on hi ha el Cambrils Unió, es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup.  L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions.

Pel que fa a la resta de categories es jugarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals. En aquelles competicions ja iniciades es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada.

Tanmateix, la proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril. Per la seva banda, les últimes categories del futbol femení i base viuran la seva arrencada els dies 16 i 17 de gener.

El 16 i 17 de gener, inici per al futbol sala

Pel que respecta a les categories de la Lliga Catalana de Futbol Sala,la proposta de l’FCF recull que totes elles es reprenguin a partir del cap de setmana del 16 i 17 degener, amb l’adaptació del calendari a les noves dates per a les competicions ja iniciades, així com l’arrencada de les lligues no començades. Alhora, es reestructurarà la competició a una única volta, i s’establiran quatre finestres per a la recuperació de partits suspesos.

D'altra banda, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha anunciat als representants dels clubs que, al llarg del transcurs de la temporada, es retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades amb la llicència en actiu. Aquesta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19.

Comenta aquest article