Camp

Transport ferroviari

La Diputació de Tarragona reclama una nova plataforma ferroviària per a mercaderies per l'interior

En una declaració institucional, l'ens demana reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil per la línia de la costa

Per ACN

Via corresponent a l'actual Corredor Mediterrani
Via corresponent a l'actual Corredor Mediterrani | Lluís Rovira i Barenys

La Diputació de Tarragona reclama la construcció urgent d'una nova plataforma per a mercaderies per l'interior perquè aquests trajectes deixin de passar per la línia de la costa, que creua zones urbanes, turístiques i d'interès paisatgístic. Segons la Diputació, la configuració actual del transport ferroviari de mercaderies al Camp de Tarragona "dificulta desenvolupar un sistema eficient i segur de manera diferenciada del transport de viatgers" i el nou model "ajudaria a potenciar el creixement econòmic del territori". A més, mitjançant aquesta declaració institucional la corporació demana reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa. 

Pressupost de 159,5 milions d'euros per a l'any 2021

D'altra banda, el ple de la Diputació de Tarragona, celebrat ahir, va aprovar per unanimitat els pressupostos per a 2021, xifrats en 159,5 milions d'euros. Els comptes s'enfoquen, en gran mesura, a pal·liar els efectes de la crisi sanitària causada per la covid-19 i a impulsar l'obra pública, com a eina de reactivació de l'economia al territori. La sessió també va donar llum verda al conveni entre la Diputació i la Generalitat per a l'execució d'un pla de millora en vialitat local a les carreteres de la demarcació, que representarà una inversió de 10,3 milions d'euros per part de la Diputació i de 13 milions d'euros de la Generalitat durant el període 2021-2024.

Comenta aquest article