Informació general

Seguretat

El nombre de delictes registrats a Cambrils fins el setembre baixa un 10,6% respecte l'any passat

Furts, robatoris i lesions són els tipus que més retrocedeixen a la demarcació de Tarragona, segons les dades del Ministeri de l'Interior

Per ACN

Imatge d'arxiu d'un control policial a Cambrils
Imatge d'arxiu d'un control policial a Cambrils | Cedida (Twitter Policia Local)

El nombre de delictes registrats pels diferents cossos policials a la província de Tarragona ha baixat fins un 17,8% entre gener i setembre d'enguany respecte el mateix període de l'any passat, segons les estadístiques fetes públiques pel Ministeri de l'Interior. L'estat d'alarma i les restriccions de la mobilitat per la pandèmia del coronavirus es perfilen com les principals causes que expliquen el descens de 30.296 a 24.891 durant el mateix període. A Cambrils, aquest descens és una mica menor que el general de la demarcació ja que s'ha reduït en un 10,6% respecte l'any passat. A d'altres municipis com la ciutat de Tarragona els delictes baixen un 24,6%, uns 1.600 casos menys; a Reus un 16,4% menys i un retrocés de 10,2% al Vendrell. La ciutat de Tortosa es manté, en aquest apartat, com l'única excepció, amb un increment del 3,2%.

Per tipus delictius, a la província de Tarragona s'han acumulat 2.500 casos menys de furts –un 33,7% menys– aquests primers nous mesos de l'any respecte 2019. També baixen un 19,6% els robatoris amb força i intimidació, així com un 18,5% menys de casos de robatoris amb força en domicilis.
 
Els delictes per lesions o baralles tumultuàries cauen un 30,7%, tot i que quantitativament presenten molts menys casos que els delictes contra la propietat. Destaca també la relativa menor incidència de casos d'agressió sexual amb penetració, 35 fins setembre pels 42 durant el mateix període de fa un any –un 16,7% menys–, mentre que la resta de delictes contra la llibertat sexual també descendeix un 7,6%. Els homicidis i assassinats comptabilitzats són tres en tots dos casos i els intents incrementen un 5,6%.
 

Comenta aquest article