Informació general

Pressupostos Participatius

S'enllesteix l'espai de joc per a famílies al Casal Municipal, una de les tres propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius

Aquest mes s'ha acabat d'instal·lar el nou mobiliari urbà i s'ha completat l'espai de joc per a famílies. Les millores al Palau Municipal d'Esports, el projecte més votat, es va enllestir l'any passat

Per Redacció

Imatge de l'espai de joc per a famílies que s'ha habilitat al Casal Municipal de la Gent Gran
Imatge de l'espai de joc per a famílies que s'ha habilitat al Casal Municipal de la Gent Gran | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat, aquest novembre, les últimes actuacions dels projectes guanyadors dels primers pressupostos participatius. L’espai de joc obert per a famílies al Casal Municipal de la Gent Gran ja està preparat per quan la situació sanitària millori i es pugui obrir a la ciutadania. A més, també s’ha acabat d’instal·lar el nou mobiliari urbà a diferents carrers i passejos.

Amb aquests darrers treballs i les millores ja realitzades l’any passat al Palau d’Esports Municipal es tanca l’última fase d’aquest procés de participació ciutadana que va començar el 2018 amb la presentació de les propostes, la selecció de 88 projectes i la votació final.

L'any 2021 es farà la segona edició i s’augmentarà la dotació pressupostària

El regidor de Participació, Oliver Klein, ha explicat que l’Ajuntament ja està treballant en la segona edició dels pressupostos participatius, que se celebrarà el 2021, i ha anunciat que s’ampliarà la dotació pressupostària que s’hi destinarà. El regidor ha posat en valor aquesta eina participativa que permet que la ciutadania decideixi directament el destí d’una partida del capítol d’inversions i s’impliqui en la gestió municipal.

Els primers pressupostos participatius van rebre 275 propostes, que es van agrupar en 45, de les quals se’n van prioritzar 11 a través de tallers participatius. Aquestes 11 propostes van passar a les votacions, que van comptar amb la participació de 1.937 persones.

Les millores al Palau Municipal d'Esports, la proposta més votada

La proposta que va aconseguir sumar més suports va ser la de les millores al Palau Municipal d’Esports. El projecte, pressupostat en 69.000 euros, va consistir en millorar la desinfecció de l’aigua de la piscina petita mitjançant aparells de raig ultraviolats, la reforma dels sistemes de ventilació existents, la col·locació de noves portes d’accés a la piscina i renovació de les existents d’accés a vestuaris (millorant la temperatura i ambient de tots els vestuaris) i la instal·lació de dutxes mescladores a tots els vestuaris.

El segon projecte seleccionat va ser l’adquisició i instal·lació de nou mobiliari urbà per valor de 24.000 euros. Concretament s’han instal·lat tres fonts públiques al passeig Marítim, i 50 papereres i 50 bancs a les proximitats dels centres educatius, de parcs infantils, a l'avinguda de la Diputació (tram de la platja del Regueral), passeig de Sant Joan Baptista de la Salle i zones d’espera d’autobusos.

La tercera proposta és l’espai de joc obert per a famílies al Casal de la Gent Gran, que ha costat 7.000 euros. La sala s’ha adequat i equipat amb jocs i joguines per convertir-la en un lloc de trobada on les famílies amb infants de fins a 5 anys puguin jugar, aprendre, experimentar, descobrir i relacionar-se.

Nous bancs del mobiliari urbà que s'han instal·lat recentment

 

Comenta aquest article