Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies tornen a l'activitat i reprenen les concentracions setmanals

Ahir, dimecres, van tornar a la plaça de la Vila per seguir reclamant la llibertat dels presos polítics i denunciar la manca de llibertats i la repressió de l'estat espanyol cap al sector independentista català

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i àvies van reprendre les concentracions, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i àvies van reprendre les concentracions, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

El col·lectiu dels Avis i Àvies cambrilenc va reprendre, ahir, les concentracions setmanals reivindicatives després d'un mes d'aturada a causa de l'expansió de la pandèmia de coronavirus. La darrera concentració s'havia celebrat el passat 22 d'octubre i ahir, dimecres, van tornar a la plaça de la Vila per seguir reclamant la llibertat dels presos polítics i denunciar la manca de llibertats i la repressió de l'estat espanyol cap al sector independentista català. Tal com va dir ahir la portaveu del col·lectiu, "no ho podem deixar, la repressió continua i no s'ha aturat en cap moment. Els presos polítics continuen a la presó i estar a la presó és molt dur". Ahir van ser prop d'una trentena de persones les que van acudir a la concentració, més o menys les que ho venien a fer les darreres setmanes de concentracions. Des del col·lectiu dels Avis i Àvies es va fer una crida a que hi hagi més participació i recuperar gent que hi anava abans. En aquest sentit un grup d'unes sis o set persones es van comprometre a trobar-se en un àmbit obert per parlar de com cal seguir fent les accions reivindicatives.

Una altra de les qüestions que es va posar en qüestió i que es va aprovar per unanimitat va ser adherir-se a la proposta que ha impulsat el col·lectiu d'Avis i Àvies de Vic de demanar als polítics que s'abaixin el sou en aquesta època marcada per la crisi produïda pel coronavirus. També es demana una reducció del nombre de polítics a les administracions.

Després d'aquests punts, es va cantar l'Estaca, i tot seguit es van cridar i cantar els habituals eslògans ja habituals de cada concentració, contra la justícia espanyola i reivindicant l'1 d'octubre. La concentració es va cloure, com és habitual, amb el cant dels Segadors.

 

Comenta aquest article