Informació general

Incident

Un intent de desallotjament d'un habitatge provoca greus aldarulls a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer

L'incident va afectar a la circulació al voltant del passeig i els crits, els nervis, les corredisses i la tensió hi van ser ben presents durant una estona, segons han explicat testimonis presencials

Per Redacció

Ampli desplegament policial, ahir al migdia, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer
Ampli desplegament policial, ahir al migdia, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer | Berta Ruiz
Ahir, poc després de la una del migdia, es va produir un multitudinari tumult a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, al barri de l'Eixample. Segons han informat fonts policials a revistacambrils.cat, aquest incident podria haver vingut motivat per un intent de "desnonament forçós" a un habitatge situat al número 7 d'aquesta avinguda. El desplegament policial va ser molt nombrós amb fins a sis vehicles de la Policia Local i el suport de dues dotacions dels Mossos d'Esquadra. L'incident va afectar a la circulació al voltant del passeig i els crits, els nervis, les corredisses i la tensió hi van ser ben presents durant una estona, segons han explicat testimonis presencials.
  
Segons fonts municipals, es va identificar els representants d'una empresa que hauria adquirit l'immoble situat a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer –sembla ser que anteriorment era propietat d'una entitat bancària-. Ahir, un grup de cinc persones, entre elles un advocat, es va desplaçar al lloc en representació de l'actual empresa propietària per tal de "parlar i negociar" amb els inquilins i oferir-los "una compensació econòmica perquè abandonessin l'edifici", segons va recollir posteriorment la Policia Local. Hi van acudir un advocat i quatre persones. Sembla ser que la negociació no va reeixir, motiu pel qual es va originar un conflicte entre aquests veïns i el grup enviat per l'empresa. Posteriorment, un gran nombre de familiars i amics de l'entorn d'aquesta família van acudir massivament al passeig –al voltant d'unes 60 o 70 persones– a enfrontar-se amb els "negociadors". La Policia Local va poder parlar i intermediar amb les persones de més edat del grup i es va aconseguir aturar els aldarulls.
 
Sortosament, no es van produir lesions ni danys i les persones que van acudir per part de l'empresa van marxar del lloc així com els familiars i amics dels veïns de l'immoble, després de superar els moments de tensió. Tot seguit, els Mossos d'Esquadra es van encarregar d'instruir les diligències de l'incident.

 

 

 

Comenta aquest article