Esports

Entitats esportives

L'Ajuntament obre una convocatòria per a l'atorgament de subvencions a les entitats esportives

El termini per presentar les sol·licituds és del 25 de novembre al 4 de desembre

Per Redacció

Imatge de nedadors del Club Natació Cambrils en una sessió d'entrenaments, el passat mes de juliol
Imatge de nedadors del Club Natació Cambrils en una sessió d'entrenaments, el passat mes de juliol | Cedida

El Departament d’Esports de l’Ajuntament ha obert una convocatòria per a l’atorgament de subvencions per finançar el desenvolupament de les activitats ordinàries dels clubs i les entitats esportives durant l’any 2020. L’objectiu d’aquest programa de subvencions és promoure, potenciar i diversificar la pràctica de l’activitat esportiva a Cambrils.

Les entitats interessades poden presentar les seves sol·licituds a partir de demà, 25 de novembre, i fins el 4 de desembre a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (https://seu.cambrils.cat) en model normalitzat i amb la documentació requerida a la convocatòria. La dotació pressupostària màxima de la convocatòria de subvencions és de 48.986 euros, que es dividiran en tres línies: promoció de l’esport base (38.374,4 euros), promoció de l’esport federat (9.593,6 euros) majors de 18 anys) i suport a activitats  de celebració d’aniversaris significatius (1.000 euros).

Aquesta convocatòria correspon al primer programa previst a les bases reguladores de subvencions en matèria esportiva, aprovades per la Junta de Govern Local el passat 6 de novembre, que fixen el criteris i regulen el procediment per a la concessió d’aquestes ajudes del Servei Municipal d’esports. Les bases contemplen cinc programes de subvencions per finançar les activitats esportives i els esdeveniments esportius que es realitzin a Cambrils i que porten a terme les entitats esportives, els centres educatius i entitats vinculades i persones físiques o jurídiques, a més de donar suport a la participació en competicions d’àmbit internacional.

Fomentar l'esport, promocionar l'esport de base i l'esport femení

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament és fomentar l’esport com a element de cohesió social i formatiu, promocionar l’esport base, l’esport femení i del conjunt de la ciutadania amb diferents equipaments i programes esportius amb l’objectiu de millorar la salut, la qualitat de vida i el benestar de la població.

En aquest sentit, les subvencions donen suport als projectes que porten a terme les associacions, entitats jurídiques, persones físiques i societats i reforcen les accions del projecte de Destinació de Turisme Esportiu. Les subvencions es concedeixen en règim de publicitat i concurrència competitiva, tenen caràcter discrecional, voluntari i eventual, són lliurement revocables i reduïbles en tot moment per les causes previstes en la legislació vigent.

Comenta aquest article