Informació general

La segona Marató de Sang comptarà amb un desplegament humà i tècnic excepcional

Per Judit Pinazo



Enric Contreras i Rosa M. López divendres passat en roda de premsa
El proper dimecres 21 de març  se celebrarà la segona Marató de Donació de Sang de Cambrils. De les 10 del matí a les 10 de la nit ininterrompudament es podran realitzar donacions de sang al Palau Municipal d'Esports. Divendres passat al matí es va presentar la marató per donar tots els detalls de la jornada. A l'acte van assistir-hi la regidora de Benestar Social –Rosa M. López– i el cap del Banc de Sang i Teixits a Tarragona –Enric Contreras–.

El principal objectiu de l'activitat, que Cambrils acull per segona vegada, és sensibilitzar sobre els greus problemes que s'originen quan manca sang i captar nous donants. Enric Contreras explicava que la comissió organitzadora vol implicar la donació de sang en una jornada festiva: "les donacions fan que el ciutadà s'impliqui en una causa solidària". Contreras explicava que l'única manera perquè els bancs de sang estiguin a un bon nivell és a través de la col·laboració de la ciutadania. Per aquest motiu està previst que en la jornada del proper dimecres hi hagi activitats, regals o guarderia gratuïta, entre d'altres.

Solidaritat cambrilenca

Rosa M. López va voler destacar la importància que els cambrilencs col·laborin en la Marató de Sang. De fet, la participació dels cambrilencs en aquests tipus d'activitats ha estat sempre molt bona. En l'última marató, celebrada l'any 2004, hi van participar un total de 545 persones, amb un total de 481 donacions efectives. Aquesta dada de participació, segon explicava Contreras, va ser la més alta de tota la demarcació, superant poblacions com Reus o Tarragona, i fins i tot hi va haver gent que no va poder participar-hi per falta d'efectius humans.

Per aquest motiu en aquesta segona Marató de Sang s'ha fet un desplegament extraordinari de professionals i mitjans tècnics.

A banda d'aquest tipus de campanyes l'Associació de Donants del Baix Camp organitza 3 vegades a l'any campanyes de donació. Segons Rosa M. López "és important que la gent participi en aquests tipus d'actes, però també que es faci en alguna de les campanyes que es fan durant la resta de l'any".
 
Per donar sang s'ha de ser major de 18 anys, pesar un mínim de 50 quilos i no cal anar en dejú.

Recordem que la Marató de Donació de Sang és una de les moltes activitats que organitza el Banc de Sang i Teixits, i que es va iniciar l'any 2002, amb la col·laboració de 12 municipis i any rere any la xifra es va augmentant. Actualment, tal i com explicava divendres Contreras, les reserves de sang en els hospitals són correctes, no hi ha emergència, però no es pot baixar la guàrdia perquè a Catalunya diàriament es necessiten 900 donacions.

Comenta aquest article