Societat

Camí de Sant Jaume

El cambrilenc Joan Gómez completa, en solitari, els 755 quilòmetres del Camí de Sant Jaume entre Roncesvalles i Santiago de Compostel·la

Per Redacció

Joan Gómez amb la bandera de Cambrils a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la
Joan Gómez amb la bandera de Cambrils a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la | Cedida

El cambrilenc Joan Gómez i Salvadó ha completat, en solitari, els 755 quilòmetres del Camí de Sant Jaume que separen Roncesvalles i Santiago de Compostel·la. El passat mes de gener es va jubilar i tenia promès completar aquest recorregut. El 27 de setembre –el mateix dia que complia 66 anys–, Joan Gómez sortia des de Roncesvalles (Navarra) i arribava a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la, el passat 25 d'octubre. Van ser 755 quilòmetres de camí, en un total de 29 dies seguits caminant. El cambrilenc va realitzar un promig d'uns 26 quilòmetres diaris i 146 hores caminades –el que seria equivalent a 6 dies seguits sense parar–. 

Joan Gómez ha valorat aquesta experiència en solitari "totalment positiva" i ha comentat que, "les cames m'han funcionat perfectament. A més, els quatre últims quilòmetres –des de Monte Rouzós fins Santiago de Compostel·la– els vaig fer corrents, tot i que era baixada". La seva familia –la seva dona i el seu fill– el van anar a rebre a la plaça de l'Obradoiro de Santiago, on molt emocionat, va recollir la bandera de Cambrils i la va passejar donant una volta sencera a la coneguda plaça. 

 

Comenta aquest article