Informació general

Promoció Econòmica

Es publiquen les bases de la convocatòria d'ajuts directes per als establiments afectats durant el confinament

Per Redacció

Ja s'han obert les bases de la convocatòria d'ajuts directes a establiments
Ja s'han obert les bases de la convocatòria d'ajuts directes a establiments | Cedida

Avui s'han publicat les bases de la convocatòria d'ajuts directes del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament adreçades als establiments que van haver de tancar temporalment i/o que van veure reduïda la seva activitat de manera significativa durant el confinament. Les bases, aprovades en junta de govern el 13 de novembre, s’han publicat al BOPT i es poden consultar des d’aquest enllaç http://bitly.ws/aBYa. El termini per presentar les sol·licituds començarà l’endemà de la publicació al BOPT de la convocatòria i fins a la data establerta en la mateixa.

Les persones interessades hauran d’omplir la sol·licitud que trobaran en aquest enllaç http://bitly.ws/aBYdi aportar el certificat actualitzat de situació censal que indiqui l'activitat econòmica amb la data d'alta, el domicili fiscal i l'adreça del local on es desenvolupa l'activitat. Les ajudes s’adrecen a persones autònomes o empreses de fins a 10 persones treballadores, que duguin a terme la seva activitat en establiments oberts al públic ubicats a Cambrils, i que van haver de tancar les portes per l’estat d’alarma decretat el mes de març.

Ajuts destinats a pagar les despeses corrents vinculades a l'activitat

Aquests ajuts van destinats a pagar les despeses corrents vinculades a l’activitat habitual que es van haver d’assumir malgrat el tancament obligatori o la reducció en el volum de negoci, com ara les quotes d'autònoms, els serveis i subministraments bàsics, els costos laborals i el lloguer. Altres conceptes també inclosos a les bases són les despeses de material per l'adequació de locals i terrasses en relació al compliment de les mesures sanitàries, l’adquisició d'equips i material de protecció, i actuacions per la creació i implantació de sistemes de venda on-line i la seva logística.

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha explicat que l’objectiu d’aquestes subvencions de l’Ajuntament –que complementen les d’altres administracions–, és donar suport a les empreses més perjudicades per contribuir al manteniment del teixit comercial local i reactivar l’economia del municipi.

En total l’Ajuntament destinarà 200.000 euros del pressupost a aquestes ajudes i cada sol·licitant podrà rebre un màxim de 1.000 euros segons els conceptes subvencionats. Aquesta convocatòria és una de les mesures acordades per l’equip de govern municipal previstes Pla local per a la reactivació econòmica i social del municipi, que recull totes les actuacions municipals en l’àmbit social, educatiu, econòmic, turístic, cultural, festiu i d’oci que ha portat o portarà a terme l’Ajuntament per fer front al coronavirus.

Comenta aquest article