Societat

Solidaritat

Cambrils, punt d'aturada de la travessa solidària en caiac de David Güell, per denunciar l'emergència humanitària al Mediterrani

Per Redacció

David Güell a la seva arribada al Club Nàutic
David Güell a la seva arribada al Club Nàutic | Cedida

Cambrils va ser, el passat divendres 13 de novembre al matí, punt d'aturada de la travessia solidària en caiac que està duent a terme David Güell pel litoral català. Es tracta d'una travessa molt especial ja que el seu objectiu és fer ressò de l'emergència humanitària que s'està patint al mar Mediterrani amb la mort i naufragi de milers de refugiats. A més, la travessa recapta fons en benefici de l'Open Arms, l'ONG que dia rere dia rescata persones al mar. Segons va explicar el mateix a la seva arribada al Club Nàutic Cambrils: "aquesta iniciativa va néixer de forma personal davant l’emergència que es viu al mar Mediterrani des de fa anys, sense que la UE i governs no facin res, més que posar impediments per acollir i/o desembarcar a nàufrags rescatats".

La travessa es va iniciar el passat 12 d'octubre a Tossa de Mar. L'objectiu és recórrer part de la costa espanyola, portuguesa i francesa i acabar un altre cop a Tossa de Mar. L’esperen 3.200 quilòmetres i s’ha fixat com a repte fer-ho en quatre mesos. David Güell viatja amb una vela, una tenda de campanya, una manta, un càmping gas, una olla i una paella, una estufa portàtil, menjar i aigua, roba, entre d’altres pertinences.

Per conèixer més detalls de la seva aventura es pot visitar la pàgina web https://www.openseakayak.es, des d’on també es poden fer donatius, que van íntegrament a Open Arms.

Comenta aquest article