Informació general

Judici 17 i 18-A

Cinquè dia de judici; declaren una vintena de Mossos i dos bombers tots ells ferits a la segona explossió d'Alcanar

Ahir, dimarts, es va reprendre el judici en el que era el cinquè dia de la causa contra els tres imputats en els atemptats del 17 i 18 A a Barcelona i Cambrils

Per ACN

Imatge del fum que va provocar la segona explosió d'Alcanar
Imatge del fum que va provocar la segona explosió d'Alcanar | ACN

Ahir, dimarts, es va reprendre el judici en el que era el cinquè dia de la causa contra els tres imputats en els atemptats del 17 i 18 A a Barcelona i Cambrils. Ahir van passar per l'Audiència Nacional prop d'una vintena de Mossos d'Esquadra i dos bombers de la Generalitat que van patir la segona explosió al xalet d'Alcanar el 17 d'agost del 2017. Segons van explicar, poc després que una excavadora es posés a desenrunar grans blocs de pedra aquella tarda, es va produir una gran explosió que va afectar desenes de persones que treballaven a la zona.

La segona explosió al xalet d'Alcanar

A l'inici de la segona setmana del judici, els mossos que van declarar, i que pertanyien als diferents departaments del cos policial, van explicar que la tarda del 17 d'agost, poc després d'arribar, i quan l'excavadora portava dues o tres palades, es va produir una gran explosió que els va deixar a tots atordits. La majoria han explicat que tenen seqüeles a l'oïda, amb acúfens i pèrdua auditiva, a més d'haver patit estrès posttraumàtic i atacs d'ansietat. L'agent que va resultar ferit més greu té reconeguda la invalidesa total permanent. Tot i haver estat reconeguts com a víctimes del terrorisme, alguns encara no han cobrat totes les indemnitzacions per les lesions patides. A més, diversos dels agents ferits no han estat ni reconeguts com a víctimes del terrorisme per part del Ministeri de l'Interior.

Un dels bombers que va declarar va explicar que les seqüeles a l'oïda li han impedit formar part del grup subaquàtic del cos, ja que la immersió podria ser perillosa per a la seva salut. L'altre bomber va patir lesions importants en una mà i ha estat declarat amb incapacitat total. Un altre dels Mossos que va declarar ahir va explicar que ell va ser l'encarregat de comptar i carregar en un camió les bombones de gas butà que hi havia en aquell laboratori d'explosius de la cèl·lula jihadista de Ripoll, el més gran descobert mai a Europa. En total va trobar 94 bombones plenes i set de buides.

 

Comenta aquest article