Informació general

Aliments

La 12a edició del Gran Recapte recollirà donacions virtuals a la caixa dels supermercats fins el 21 de novembre

Per Redacció

Presentació de la campanya del Gran Recapte a la demarcació de Tarragona
Presentació de la campanya del Gran Recapte a la demarcació de Tarragona | Cedida
Ahir al matí es va presentar la 12 edició del Gran Recapte d'Aliments que es farà al llarg d'aquesta setmana, des del 16 fins al 21 de novembre, als principals supermercats. Com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, la recollida física d'aliments es converteix en donacions virtuals d'aliments a les caixes dels establiments comercials. El personal de caixa dels supermercats serà qui convidarà la ciutadania a fer donacions a l'hora de pagar la seva compra, mitjançant un CODI DE BARRES GRAN RECAPTE, que s'oferirà al donant en forma de targeta prepagament. Posteriorment, un cop finalitzada la campanya del Gran Recapte, el Banc dels Aliments adquirirà productes bàsics amb aquestes donacions per valor de les donacions aconseguides a cada supermercat.

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha explicat que "enguany el Gran Recapte és més necessari que mai, estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008". El portaveu també ha afirmat que “el Banc dels Aliments està gairebé al límit, si continua augmentant la demanda, els aliments distribuïts seran irrellevants en relació a les necessitats de les famílies". I és que des que es va iniciar la pandèmia el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 40%, i ha hagut de fer un gran esforç per arribar a tothom.

Donació per Bizum, a la pàgina web o als mercats municipals i petits comerços

L’altre gran canal de donació serà la donació online, amb el canal BIZUM amb el CODI 33596, la web pròpia www.granrecapteonline.com,o a través de les plataformes de compra online dels principals supermercats. Al llarg de la setmana també es podrà col·laborar als mercats municipals i petits comerços. Tot i la digitalització de la campanya, el voluntariat reforçarà, el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, els principals punts de recollida amb la seva presència. "El voluntariat farà de portaveu del nou Gran Recapte: informaran als clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar aquest any a la caixa", ha explicat Ologaray, que ha recordat que encara en falten.

El Gran Recapte és una campanya essencial per al Banc dels Aliments,ja que en les darreres edicions ha permès recollir, en només 2 dies, el 20% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any.