Informació general

Igualtat

«Diposita aquí el teu masclisme», una nova campanya de sensibilització contra la violència masclista

Per Redacció

Imatge d'un dels adhesius de la campanya enganxat a una paperera
Imatge d'un dels adhesius de la campanya enganxat a una paperera | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils s’ha adherit a la campanya "Diposita aquí el teu masclisme" de l’Institut Català de les Dones que té per objectiu que la ciutadania reconegui el masclisme i el pugui desmuntar i erradicar llençant-lo simbòlicament a les papereres. L’acció consisteix en la col·locació d’adhesius amb el lema a les papereres del municipi. La campanya vol fer visible la xacra social del masclisme i la necessitat de construir una societat lliure de qualsevol forma de violència envers les dones.

Aquesta acció s’emmarca en els actes impulsats des de l’Àrea de Polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Cambrils, en el marc de la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El programa complet de les jornades es pot consultar a www.cambrils.cat/igualtat.

D’acord la amb la Llei 5/2008, del Dret de les dones a erradicar la violència masclista, "el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, imposa un model de masculinitat que encara és valorat, per una part de la societat, com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura patriarcal, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones".

 

Comenta aquest article