Informació general

Judici 17 i 18-A

Quart dia de judici; declara el germà gran de dos membres de la cèl·lula jihadista

Mohamed Aalla, que va declarar com a testimoni, també va explicar que no van saber que Said els va deixar una nota de comiat amb instruccions per si moria fins que els ho va dir la policia

Per ACN

Declaració de Mohamed Aalla, ahir, a l'Audiència Nacional
Declaració de Mohamed Aalla, ahir, a l'Audiència Nacional | ACN

Mohamed Aalla, el germà gran de Youssef i Said Aalla, membres de la cèl·lula de Ripoll morts a Alcanar i Cambrils, va declarar com a testimoni ahir divendres al judici del 17 i 18-A i va dir que mai va pensar que podrien fer un atemptat. "Mai havia pensat que farien aquestes coses. Tampoc sabien massa de religió, havien vingut del Marroc de petits, han estudiat aquí", va dir. Mohamed Aalla va explicar que els seus germans petits eren religiosos i anaven a la mesquita però que no va veure que estiguessin radicalitzats. El cotxe que va utilitzar la cèl·lula per atemptar a Cambrils estava a nom de Mohamed Aalla, que va ser detingut i posat en llibertat l'agost del 2017, i ahir va afirmar que ell no l'utilitzava i que ho feia el seu germà. Segons Mohamed Aalla, el fet que l'Audi A3 estigués al seu nom era per l'assegurança, que sortia més barat si estava a nom seu, ja que té més edat. "Jo tenia el meu altre vehicle, que utilitzava jo. Aquest el feia servir ell", va dir.

Mohamed Aalla també va explicar que no van saber que Said els va deixar una nota de comiat amb instruccions per si moria fins que els ho va dir la policia. Sobre Driss Oukabir, diu que el coneixia de vista però no l'havia vist mai amb els seus germans. El testimoni va explicar que Youssef no vivia al domicili familiar, tenia un pis a Ripoll i que els deia que anava a treballar a Tarragona però que mai va mencionar Alcanar. Said sí que vivia al domicili familiar.

Ahir també va testificar el propietari del locutori de Ripoll, Salh El Karib, que va ser detingut i posat en llibertat, i que va explicar que Es Satty hi havia anat a fer diverses transferències d'uns 200 euros que deia eren per a la seva dona, resident al Marroc. Ha dit que Driss Oukabir no havia anat mai al locutori però que ho havien fet el seu germà petit, Moussa, i la seva mare per comprar-li un bitllet per viatjar al Marroc.

Actitud "autoritària" de Driss Oukabir

Un testimoni protegit, treballador d'un bar de Tona on van aturar-se Driss Oukabir i Younes Abouyaaqoub, va relatar que els va veure prendre un cafè el 16 d'agost del 2017. Va veure una furgoneta a l'exterior quan va sortir a fumar. Segons recorda el treballador, Driss Oukabir tenia una "actitud autoritària" amb Abouyaaqoub i diu que es va fixar en ells perquè tenien una "actitud sospitosa".

A la sessió d'aquest divendres també ha declarat una treballadora de Telefurgo, companyia a la qual van llogar dues furgonetes. Durant la declaració es va reproduir l'àudio de la trucada feta per la cèl·lula terrorista a la companyia.

 

Comenta aquest article