Societat

Premi

L’alumna del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Karin Martí, guanya el XII concurs de dibuix que organitza el Parc Nacional d’Aigüestortes

L’obra de la cambrilenca ha estat seleccionada entre 241 dibuixos enviats des d’una vintena de centres catalans

Per Lluís Rovira i Barenys

Karin Martí amb l'ordinador que se li ha lliurat com a guanyadora del concurs, al costat de Jose Garcia i Pilar Bas
Karin Martí amb l'ordinador que se li ha lliurat com a guanyadora del concurs, al costat de Jose Garcia i Pilar Bas | Lluís Rovira i Barenys

L’alumna de sisè de Primària del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer,  Karin Martí, ha estat la guanyadora del XII Concurs de Dibuix Naturalista que organitza el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i que està adreçat a alumnes de cinquè i sisè de primària de tot Catalunya. El concurs va tenir lloc el curs anterior i la pandèmia va obligar a canviar les bases per tal que els dibuixos es presentessin, finalment, en format electrònic. Una vintena de centres educatius d’arreu de Catalunya van participar en el certamen presentant un total de 241 obres originals amb tècniques diverses: llapis, aquarel·la, carbonets... Finalment el jurat va votar el paisatge  "Un reflex molt natural" de l’alumna del Vidal i Barraquer, Karin Martí, amb el primer premi.

L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc aquest matí al pati de l’escola de l'edifici la Salle en presència dels alumnes de sisè del centre. El que va ser tutor el curs passat de la Karin, Jose Garcia, ha estat el conductor d’un acte que ha finalitzat amb el lliurament d’un ordinador portàtil, premi que s’ha fet arribar des del concurs. Per altra banda, també s’ha fet entrega d’un diploma en reconeixement del premi aconseguit.

Karin Martí; "Em vaig inspirar amb fotos però em vaig inventar moltes coses fent recerca"

La guanyadora del concurs té 11 anys i cursa sisè de Primària. En el moment de fer el dibuix, el curs passat, feia cinquè. Karin ha explicat que s'ha inspirat en fotos però que es va inventar moltes coses fent recerca, "no volia copiar una foto i vaig buscar idees". La jova alumne confessava que li agrada molt pintar i que de gran vol ser artista o pintora.

El concurs ha permès treballar les competències artístiques alhora que les digitals. Jose Garcia, que era el tutor de la Karin el curs passat, ha explicat que aquest tipus de concurs els permet treballar el que fan a l'escola, "aquest concurs del Parc Nacional d'Aigüestortes ens va agradar moltíssim perquè era obert i que ens permetia que totes aquelles tècniques pictòriques que han après de primer a cinquè, aplicar-les". El concurs, a la vegada, també ha servit per treballar la competència digital. En definitiva, i tal com comentava la directora del centre, Pilar Bas, "l’important és que aquestes competències que es treballen dia a dia a l’aula es fomentin i puguin tenir aquest reconeixement".