Informació general

Emprenedoria

La Torre del Llimó, un espai de treball compartit pensat per allotjar empreses i emprenedors

Connexió a internet, recepció de correspondència, servei de copisteria, accés independent les 24 hores i els 365 dies l'any o accés preferent a accions d'assessorament i emprenedoria són alguns dels avantatges

Per Berta Ruiz

torre del llimó
torre del llimó

La Torre del Llimó és un espai de treball compartit pensat per allotjar empreses i persones emprenedores. En aquesta època actual en la què el teletreball ha arribat per a quedar-se i que les noves tecnologies faciliten moltes feines online, aquesta és, sens dubte, una molt bona opció per aquelles persones emprenedores que s'inicien en un negoci o per aquelles que necessiten un espai per a treballar o per a reunir-se. Connexió a internet, servei de recepció de correspondència, servei de copisteria, accés independent les 24 hores del dia i els 365 dies l'any o accés preferent a accions d'assessorament i emprenedoria són alguns dels avantatges que s'ofereixen als usuaris.

Hi ha diferents tipologies d'allotjament per a empreses, tant despatxos individuals com compartits –un total de vuit–, una sala de co-working –un espai compartit amb vuit espais disponibles–, dues sales de reunions –la sala "La Torre" i la sala "La Llimona"– i una sala d'actes

L'edifici compta amb una planta baixa i tres plantes. Hi ha diferents tipologies d'allotjament per a empreses, tant despatxos individuals com compartits –un total de vuit–, una sala de coworking –un espai compartit amb vuit espais disponibles–, dues sales de reunions –la sala "La Torre" i la sala "La Llimona"– i una sala d'actes. A més, totes les empreses i professionals que utilitzin els espais de la Torre del Llimó podran accedir de manera preferent als serveis i programes que s'ofereixen des de Cambrils Emprèn. La tipologia d'empreses allotjades és molt variada, però s'imposen aquelles relacionades amb les noves tecnologies i la informàtica. Majoritàriament n'hi ha de serveis de disseny, disseny de pàgines web, disseny de software, aplicacions, professionals autònoms liberals com un traductor, edició de llibres, arquitectura, enginyeria, etcètera.

Oliver Klein: "Per a molts d'aquests emprenedors o empresaris anar a un local comercial és molt car o el fet de teletreballar des de casa té el problema que no pots rebre gent o no pots fer reunions"

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– ha explicat a revistacambrils.cat que, "hi ha vuit despatxos i vuit espais de coworking. Aquest és un format ideal per a un tipus d'empresa o microempresa que no necessita molt més que un espai per a rebre algun proveïdor o fer alguna reunió, però sobretot aquelles que, amb un ordinador i un telèfon, ja en tenen prou per a treballar i, això és el que oferim en un clima empresarial. Per a molts d'aquests emprenedors o empresaris anar a un local comercial és molt car o el fet de teletreballar des de casa té el problema que no pots rebre gent o no pots fer reunions. Una opció entremig és aquesta que ofereix el centre d'allotjament d'empreses de la Torre del Llimó que, a més, presta serveis complementaris. Hi ha sales de reunions que es poden reservar i fins i tot una sala d'actes. També fem formació especial per als emprenedors que hi tenen despatxos i els fem acompanyament. De fet, molts d'ells són emprenedors que han passat pel servei de Cambrils Emprèn, se n'aprofiten d'aquests serveis, però cal dir que està obert a tothom".

La torre del Llimó aplega els espais de coworking / Foto: Berta Ruiz

"Hi ha un clima d'empresa, d'intercanvi d'idees i de tasques perquè el coworking el que promociona o facilita és que entre ells mateixos puguin interactuar i treballar entre ells"

Per poder accedir a un dels espais, cal que els interessats s'adrecin al servei a través del correu electrònic empren@cambrils.org, al telèfon 977 794 679 o a les oficines de l'edifici situades al carrer de Rovira 1 - carrer de les Creus 37. Donada l'alta demanda de sol·licituds d'espais, l'atorgament es fa mitjançant un concurs. Recentment es va obrir un concurs per accedir a dos dels espais que estaven lliures –un despatx i un espai de coworking– i, en breu, es farà la concessió dels mateixos. Actualment doncs, hi ha 14 espais ocupats dels 16 disponibles i properament s'ocuparan els dos pels quals s'ha fet el darrer concurs. Segons ha explicat Klein, "tots els allotjats poden fer ús dels espais durant un període d'uns 3 anys. Passat aquest temps s'ha de donar pas a d'altres interessats a través d'un nou concurs. Hi ha els 'veterans' que gairebé porten 3 anys, n'hi ha d'altres que han estat durant un temps mentre no creixien com a empresa i els hi ha anat molt bé ocupar l'espai de forma transitòria. Podem dir que ara hi ha una certa estabilització del servei i estem al nivell d'altres llocs semblants que s'ofereixen en altres ciutats. A més hi ha un clima d'empresa, d'intercanvi d'idees i de tasques perquè el coworking el que promociona o facilita és que entre ells mateixos puguin interactuar i treballar entre ells".

Cal destacar que de cara al mes de juny de 2021 s'obrirà un nou concurs amb tots aquells espais que quedaran disponibles.

L’Apunt

Tipologia d'allotjaments per a empreses i preus
Despatx 1: Ús individual (13,45 metres quadrats) - Preu: 135 euros/mes

Despatx 3: Ús compartit per a 2 llocs (18,05 metres quadrats) - Preu: 175 euros/mes (ús individual) o 95 euros/mes (ús doble, preu per lloc)

Despatx 4: Ús individual (13,15 metres quadrats) - Preu: 130 euros/mes

Despatx 5: Ús compartit per a 3 llocs (30,60 metres quadrats) - Preu: 380 euros/mes (ús individual), 135 euros/mes (ús doble, preu per lloc) o 105 euros/mes (ús triple, preu per lloc)

Despatx 6: Ús compartit per a 2 llocs (18,05 metres quadrats) - Preu: 175 euros/mes (ús individual) o 95 euros/ mes (ús doble, preu per lloc)

Despatx 7: Ús individual (13,15 metres quadrats) - Preu: 130 euros/mes

Despatx 8: Ús compartit per a 2 llocs (18,80 metres quadrats) - Preu: 180 euros/mes (ús individual) o 97 euros/mes (ús doble, preu per lloc)

Despatx 9: Ús compartit per a 3 llocs (45,55 metres quadrats) - Preu: 560 euros/mes (ús individual), 196 euros/mes (ús doble, preu lloc) o 151 euros/mes (ús triple, preu per lloc)

Sala co-working: 8 estacions de treball (41,20 metres quadrats) - Preu: 175 euros/trimestre per estació

Sala de reunions "La Torre" (34,60 metres quadrats). Aforament de 20 persones. Preu: gratuït per a empreses allotjades o 34,10 euros/dia (màxim 8 hores)

Sala de reunions "La Llimona" (13,85 metres quadrats). Aforament de 10 persones. Preu: gratuït per a empreses allotjades o 24 euros/dia (màxim 8 hores)

Sala d'actes (34 metres quadrats). Aforament 35 persones. Preu: gratuït per a empreses allotjades o 34,10 euros/dia (màxim 8 hores)

Comenta aquest article