Informació general

Atemptats

Camp Nou, Sagrada Família i Torre Eiffel, els objectius triats pels gihadistes

Ahir, en el primer dia del judici, van causar impacte les imatges d'un vídeo en el que es veia a tres dels terroristes fabicant els explossius a la casa d'Alcanar i fent comentaris sobre l'acció que estaven preparant

Per Redacció

Captura d'imatge del vídeo difós, ahir, en la primera sessió del judici
Captura d'imatge del vídeo difós, ahir, en la primera sessió del judici | Cedida

Ahir al matí es va iniciar a l'Audiència Nacional el judici contra els tres únics acusats dels atemptats del 17 i 18 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils: Mohamed Houli Chemal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza. Aquesta primera jornada va deixar imatges inèdites –que no s'havien vist fins ara– com el vídeo en el que apareixen els terroristes fabricant explosius a la casa d'Alcanar. Mohamed Houli va gravar Youssef Aalla (mort en l'explosió d'Alcanar), Mohamed Hichamy (abatut a Cambrils) i Younes Abouyaaqoub –el conductor de la furgoneta que va perpetrar l'atropellament massiu a la Rambla– dies abans de l’explosió accidental preparant material com cinturons bomba i també realitzant proclames de la seva militància al salafisme combatent. A les imatges es poden veure els terroristes fent amenaces i fins i tot, a un d'ells se'l sent fent-ho en català: "veniu, veniu, tot el que us tenim preparat... Us 'n'arrepentireu' d'haver nascut". Amb aquestes imatges, la fiscalia ha volgut provar que Houli formava part de la cèl·lula terrorista de joves de Ripoll i articulada al voltant de l’imam Abdelbaki Es Satty.

La Sagrada Família i el Camp Nou, altres dels objectius terroristes

Per altra banda, ahir, també es va conèixer que els autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils havien redactat un text en el què es fixaven altres objectius on atemptar. Entre aquests hi havia la Sagrada Família i el Camp Nou a Barcelona i la Torre Eiffel a París. L'inspector dels Mossos d'Esquadra encarregat de la investigació el primer any va explicat que entre les ruïnes de l'explosió d'Alcanar es va trobar en un llibre d'Abdelbaki Es-Satty l'encapçalament d'una carta que "es podria utilitzar en una reivindicació en un acte terrorista". També es van trobar fragments d'un document amb frases que "queden una mica inconnexes" però que mostren la data del 20 d'agost de 2017 en el calendari musulmà àrab, el dia que estava previst el partit de futbol entre el Barça i el Betis.

 

Comenta aquest article