Informació general

Economia

El Departament d'Empresa publica les bases de la nova línia d'ajuts de 19 milions d'euros per a empreses i autònoms del sector turístic

Les ajudes van de 2.000 a 20.000 euros en funció de l'activitat del negoci i del nombre de treballadors

Per ACN

Imatge de les portes tancades de l'hotel Sol Port Cambrils
Imatge de les portes tancades de l'hotel Sol Port Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El Departament d'Empresa i Coneixement ha publicat, aquest dilluns, les bases de la nova línia d'ajuts de 19 milions d'euros destinats a empreses i autònoms del sector turístic afectades per les restriccions de la covid-19. Segons s'especifica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), l'ajut és un pagament únic que va dels 2.000 als 20.000 euros en funció de l'activitat del negoci i del nombre de treballadors. Se'n podran beneficiar guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d'establiments d'allotjament turístic, agències de viatge, explotadors d'habitatges d'ús turístic i establiments i activitats d'interès turístic. Segons informa la Generalitat, les ajudes es podran tramitar "properament".

Pel que fa a les diferents ajudes aprovades, els guies de turisme habilitats rebran 2.000 euros. A la resta d'empreses, la Generalitat atorgarà 5.000 euros als negocis amb una mitjana de fins a cinc treballadors, mentre que les companyies d'entre sis i 49 treballadors rebran 10.000 euros. Les empreses amb una mitjana de més de 50 empleats obtindran 20.000 euros. Finalment, les empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic de fins a deu treballadors rebran 5.000 euros, i aquelles amb onze treballadors o més en rebran 10.000.

Aquesta nova línia d'ajudes se suma a les dues que ja va impulsar la Generalitat per donar suport financer al sector turístic. En la primera línia, dotada amb 5 MEUR, es va atorgar 1.890 ajudes, mentre que en la segona, amb 8,5 milions d'euros, es van acceptar 2.167 sol·licituds.

Comenta aquest article