Informació general

Covid-19

La consellera de Salut no descarta que «aviat» hi hagi una obertura parcial de bars i restaurants

Avui es compleixen tres setmanes del tancament de bars, restaurants i centres d'estètica i gairebé quinze dies de l'inici del confinament nocturn

Per Redacció

Terrassa de restaurant del port tancada, ara fa tres setmanes
Terrassa de restaurant del port tancada, ara fa tres setmanes | Lluís Rovira i Barenys

El tancament d'establiments de restauració i d'estètica, que es va programar per una durada inicial de quinze dies, avui arriba a les tres setmanes de vigència. En aquest sentit la consellera de Salut, Alba Vergés, va manifestar ahir que no descartava que aviat es podia produir una obertura parcial de bars i restaurants i que la reobertura progressiva de l'activitat cultural no era lluny. Mentrestant, alguns bars s'han anat afegint a la venda de begudes i menjar per emportar. D'altra banda, la consellera va donar per fet que el confinament nocturn s'allargarà quinze dies més. Aquest proper diumenge farà quinze dies des de la seva implantació.

Risc de rebrot a Cambrils de 841,73 punts

El risc de rebrot a Cambrils si situa en 841,73 punts i, un dia més, s'enfila per damunt dels 800 punts mentre que la velocitat de reproducció de la covid-19 arriba a l'1,16. Pel que fa a Catalunya avui és el tercer dia que la velocitat de reproducció del coronavirus està per sota de l'1 amb un registre de 0,94. El risc de rebrot també continua baixant lentament, fins a 731 punts. La taxa d’incidència a 14 dies, baixa lleugerament per primer cop i se situa en 811,22 punts. Les xifres de morts i de contagis continuen avançant, malgrat tot, i ahir es va conèixer que un brot de la malaltia a la residència les Vinyes de Falset hi ha causat una quarantena de morts.

 

Comenta aquest article