Informació general

Il·luminació nadalenca

L'Ajuntament incrementarà la il·luminació i l'ornamentació nadalenca als carrers

Enguany, el consistori ha tret a licitació un concurs que inclou el muntatge i desmuntatge dels ornaments que són propietat municipal, així com el lloguer de més llums i la seva instal·lació

Per Berta Ruiz

Els fanals de la façana del Port ja llueixen els guarniments de Nadal
Els fanals de la façana del Port ja llueixen els guarniments de Nadal | Lluís Rovira i Barenys

Enguany, s'incrementarà la il·luminació i ornamentació nadalenca als carrers de Cambrils durant les properes festes. El Departament de Serveis Generals de l'Ajuntament ha tret a licitació un concurs que, per un costat, inclou el muntatge i desmuntatge de les llums que el consistori té en propietat i, per altra banda, el lloguer de més ornaments, així com el seu muntatge i desmuntatge. Amb tot plegat, el contracte és per un valor d'uns 140.000 euros. Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis  –Lluís Abella– a revistacambrils.cat, "què hi volem guanyar amb això? Doncs, per un costat, aquesta era una de les peticions i suggeriments que teníem en les diferents cimeres econòmiques per part de les entitats comercials: poder salvar, almenys, la campanya de Nadal. L'objectiu és tenir un efecte dinamitzador, posant més llums, fer-ho més atractiu... Per altra banda, en el tema de muntatge i desmuntatge també deslliurem una mica la brigada municipal, perquè ja tenim prou feina amb les reparacions i canvis que s'han de fer en el dia a dia. D'aquesta manera, una empresa externa s'encarrega de tot i ens estalviem feina".

Lluís Abella: "Si d'aquesta manera podem ajudar a que la part comercial tingui una campanya digna i acceptable doncs és l'objectiu que busquem"

El concurs d'aquests treballs s'ha adjudicat aquesta mateixa setmana i ja s'ha començat a muntar la primera tongada de llums –les que són de propietat de l'Ajuntament– per alguns carrers del Port. L'altra part es farà en les properes setmanes, segons ha apuntat Abella. Per altra banda, el regidor de Serveis ha comentat que amb l'increment de més llums i ornaments s'arribarà a més punts del municipi, tot i que, cal tenir en compte que Cambrils té 150 quilòmetres de carrers i, "evidentment no es pot arribar a tot arreu". No obstant això, "el que es busca és posar una mica d'alegria al Nadal encara que, aquest serà dur amb la que està caient, en som conscients, però si d'aquesta manera podem ajudar a que la part comercial tingui una campanya digna i acceptable doncs és l'objectiu que busquem".

La brigada es feia càrrec del muntatge i desmuntatge des de l'any 2011

Recordem que des de l'any 2011, l'Ajuntament de Cambrils va decidir començar a instal·lar les llums de Nadal cap al mes d'octubre. Amb aquesta mesura es buscava un estalvi econòmic i assolir una major eficiència de les tasques que ha de realitzar la brigada municipal.

Comenta aquest article