Informació general

Trànsit

Rebutjada una moció del PP que demanava impulsar un sistema tarifari de notificació de les sancions de trànsit

Segons va argumentar el regidor Lluís Abella: "des del govern creiem que seria una bona incorporació a l'aplicació Aparcar, però no els votarem a favor perquè és una proposta que ja està en marxa"

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'un parquímetre de la zona d'aparcament regulat
Imatge d'arxiu d'un parquímetre de la zona d'aparcament regulat | Lluís Rovira i Barenys

El plenari de l'Ajuntament va rebutjar –amb el vot contrari de l'equip de govern i el vot positiu de la resta de grups de l'oposició– una moció del grup municipal del PP en la què es demanava impulsar un sistema tarifari de notificació de sancions de trànsit. Segons va defensar el portaveu dels populars –David Chatelain–, "una de cada tres sancions de trànsit no es poden notificar, el que li pot suposar a l’infractor pagar recàrrecs o fins i tot embargaments. En moltes ocasions les comunicacions arriben tard i es perd el dret a la bonificació del 50% per pagar amb promptitud. Algunes empreses de gestió d’aparcament ja estan treballant en ampliar els serveis que es donen a la ciutadania, facilitant la vida als usuaris al temps que es milloren els ingressos. L’idea es impulsar l’estudi i la implementació d’un servei addicional que podria donar Aparcam a través de l’aplicació Aparcar per tal d’avisar als conductors d’aquestes sancions i dels punts que els hi queden en els seus respectius carnets de conduir. Considerem que podria ser un bon servei i una forma de millorar els ingressos d’Aparcam.

Tant el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– com els portaveus del PSC i de Cs van donar suport a la proposta.

Lluís Abella: "Des del govern creiem que seria una bona incorporació a l'aplicació, però no els votarem a favor perquè és una proposta que ja està en marxa"

Per contra l'equip de govern va rebutjar la moció. El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Lluís Abella– va explicar que, recentment, des de la DGT s'ha impulsat una APP totalment gratuïta –Mi DGT– "com la que se'ns proposa a la moció, que informa en temps real totes les nostres dades vinculades a trànsit. Ens consta que ja porten un temps treballant en la línia del que diu la moció, és a dir, una notificació en temps real de les sancions als conductors, així com l'estat de la ITV, la digitalització dels permisos del conductor i del vehicle o el pagament de les multes. Penso que seria important descarregar-nos aquesta APP i també recomanaria als conductors tenir les dades personals actualitzades per evitar situacions desagradables de no rebre les multes i haver de pagar recàrrecs importants".

A nivell local, tal com va apuntar Abella, l'APP que gestionar l'aparcament regulat a Cambrils –Aparcar– es va iniciar en un conveni amb l'Ajuntament de Reus a través de Reus Mobilitat –enguany s'han incorporat els municipis de Tarragona, Salou i Valls–. Segons Abella, "en l'anunci d'aquesta relació ja es va tractar aquesta possibilitat i va quedar descartada perquè l'aplicació no és per beneficiar els infractors sinó que l'objectiu és facilitar les coses a qui ho fa bé. Tot i això, des d'Aparcar és una de les incorporacions que tenen damunt la taula. Des del govern creiem que seria una bona incorporació a l'aplicació, però no els votarem a favor perquè és una proposta que ja està en marxa".

Comenta aquest article