Societat

Distincions

L'Ajuntament concedeix la Medalla d'Honor de la Vila a Josep M. Panicello

La candidatura de Josep M. Panicello va ser presentada per la ciutadania amb recollida de signatures i va comptar amb el suport de tres entitats locals: la Revista Cambrils, el Club Atletisme Cambrils i el Club Bàsquet Cambrils

Per Redacció

Josep M. Panicello, en l'acte de presentació del llibre de la Vida del Cardenal Vidal i Barraquer en imatges, darrer acte de l'Any Cardenal, celebrat el 15 de març de 2019
Josep M. Panicello, en l'acte de presentació del llibre de la Vida del Cardenal Vidal i Barraquer en imatges, darrer acte de l'Any Cardenal, celebrat el 15 de març de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Cambrils va aprovar, ahir, per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Vila a l’exalcalde Josep Maria Panicello Hernández per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi. El Ple també va acordar concedir sis Mencions Honorífiques a entitats i persones que durant l’any han destacat en qualsevol àmbit del municipi o bé commemoren efemèrides destacades. Els reconeixements van ser proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que va valorar candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals.

Habitualment l’acte de lliurament de les distincions se celebra en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada, a principis del mes de desembre, però enguany està supeditat a la situació sanitària. 

Director de Revista Cambrils durant vuit anys, del febrer de 1979 al febrer de 1987

La candidatura de Josep M. Panicello va ser presentada per la ciutadania amb recollida de signatures i va comptar amb el suport de tres entitats locals: la Revista Cambrils, el Club Atletisme Cambrils i el Club Bàsquet Cambrils. Josep M. Panicello va ser alcalde de Cambrils (del 1987 al 1991 i del 1995 al 1997) i regidor (del 1991 al 1995 i del 1997 al 1999) i diputat a la Diputació de Tarragona (del 1987 al 1999). Durant tota la seva vida s’ha implicat en l’associacionisme local i en la promoció de diferents iniciatives. 

Dins de l'àmbit social i esportiu cambrilenc, Panicello va ser fundador del Club Atletisme Cambrils, del Centre d’Estudis Cambrilencs i de Cambrils Tribuna; membre destacat d’entitats com el Club Bàsquet Cambrils, del qual n'és president honorífic, la Coral Verge del Camí i l’Agrupació Fotogràfica; i col·laborador de diversos mitjans de comunicació. Durant els anys 2018 i 2019 va ser comissionat de l’any Cardenal Vidal i Barraquer, coordinant la comissió i organitzant més de 60 actes. Pel que fa a la Revista Cambrils, Panicello en va ser el director durant vuit anys, des del febrer del 1979 al febrer de 1987.

Josep M. Panicello, a més, ha estat president de la Unió de Botiguers, fundador i president de la Federació d’Unions de Botiguers de les Comarques Meridionals de Catalunya, president de la Comissió d’estatuts i règim intern de la Confederació de Comerç de Catalunya i delegat a Tarragona del grup TAU ICESA. 

Comenta aquest article