Informació general

Economia

El PP de Cambrils proposa un pla de xoc amb ajudes, moratòries i exempcions fiscals per salvar el sector turístic i hostaler

A nivell local, es demana l'exempció per l’any 2021 de la taxa d’ocupació de la via pública, ajudes concretes a l’hostaleria i moratòries en el calendari fiscal

Per Redacció

Bars i terrasses tancades al Port, aquest passat cap de setmana
Bars i terrasses tancades al Port, aquest passat cap de setmana | Lluís Rovira i Barenys

El PP de Cambrils presentarà al proper ple una moció per a demanar una bateria de mesures per a rescatar el sector turístic, inclosa l’hostaleria, a la vista de les dades. S’estimen unes pèrdues de 106.000 milions d’euros, i això sense comptar l’efecte dels possibles rebrots i les restriccions de moviments que puguin venir. Aquesta caiguda, que afectarà a uns 750.000 treballadors, incidirà especialment a Catalunya, amb unes pèrdues de 21.734 milions d’euros, però també a Cambrils. Cambrils, com municipi turístic, no és aliè a aquesta davallada. Els populars pensen que s’han d’impulsar mesures a nivell local, però també demanar accions urgents a la resta d’administracions, com ho estan reclamant també les associacions del sector –FEHT inclosa–, atenent a que l’Estat i la Generalitat són les que disposen de més recursos i de la clau normativa.

La moció dels populars –que s’està transaccionant amb el govern–, demana l'impuls i execució d'un pla de xoc per a la reactivació i supervivència del sector turístic, que sigui creïble i que es realitzi com més aviat millor per a evitar danys irreparables en el teixit empresarial i social, "perquè no podem oblidar que molts treballadors perceben els seus ingressos treballant en el sector, i per tant no és únicament un problema empresarial", explica el portaveu del PP, David Chatelain, que reclama també la petició d’ajudes a través d’un pla específic per al turisme a la Comissió Europea, com han fet França o Dinamarca.

Exempció de la taxa d'ocupació de la via pública, ajudes concretes o moratòries en el calendari fiscal

A nivell local, es demana l'exempció per l’any 2021 de la taxa d’ocupació de la via pública, ajudes concretes a l’hostaleria, moratòries en el calendari fiscal, i també que es reclami al Govern d’Espanya una modificació normativa que permeti a les administracions locals actuar sobre la fiscalitat que recapta en períodes d’alarma, el que garantiria rebaixar les taxes d’escombraries, per exemple.

El Partit Popular també considera que l’impost turístic s’hauria de suspendre durant dos anys, per millorar la competitivitat del mercat, sent la Generalitat qui compensés la caiguda de recaptació per aquest concepte, i que els municipis turístics veiessin millorades les transferències econòmiques que perceben de l’Estat i de la Generalitat atenent a la seva especificitat.

"Aquesta pandèmia està afectant a la totalitat de l’economia, però de forma especialment greu els sectors turístics, de restauració i d’oci, el que de retruc afecta negativament al comerç. Si no es prenen mesures urgents, suficients i creïbles ens enfrontem a un escenari catastròfic", afirma Chatelain.

 

Comenta aquest article