Informació general

Nutrició

Alba Gumà: «Millorant l'alimentació es poden millorar els símptomes o possibles símptomes de la menopausa en les dones»

Per Berta Ruiz

Xerrada a càrrec d'Alba Gumà, ahir a la tarda, al Centre Cultural
Xerrada a càrrec d'Alba Gumà, ahir a la tarda, al Centre Cultural | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, la xerrada titulada "Alimentació i menopausa" a càrrec de la dietista i nutricionista Alba Gumà. L'activitat està emmarcada en el cicle "Dona i salut", organitzat pel departament de Cultura de l'Ajuntament que estava previst pel passat mes de març, però es va haver d'ajornar pel confinament. Ahir, amb aforament limitat i reserva prèvia, es va dur a terme aquesta xerrada que va abordar el binomi: alimentació i menopausa en les dones.

En la seva intervenció, Alba Gumà va explicar els símptomes, què és realment la menopausa i com adaptar l'alimentació del dia a dia en aquesta etapa de la vida de la dona que, tal com va dir, "al cap i a la fi, ningú la passa igual –cadascuna la passa completament diferent–. Millorant l'alimentació es poden millorar aquests símptomes o possibles símptomes". Principalment, segons va explicar Gumà, "és portar un estil de vida saludable amb una alimentació que sigui equilibrada, variada i matisos com augmentar el consum de calci, per exemple, perquè en aquesta etapa es produeix una mica d'osteoporosi. També haurem de vigilar les quantitats de certs aliments com poden ser els greixos i reduir-los el màxim possible. Després caldria ser una mica més específic segons la dona".

La menopausa "és un canvi hormonal que afecta de diferents maneres, des de les que són completament asimptomàtiques –que passen el període la mar de bé, sense cap afectació en el seu dia a dia i qualitat de vida– fins les més greus. En aquest apartat es poden produir afectacions com l'osteoporosi, colesterol, pot aparèixer diabetis, un sobrepès important –depèn de l'extrem de cada dona– i, sobretot els fogots que és més freqüent en totes".

Propera xerrada "Alimentació i cicle hormonal", el 28 d'octubre

Per seguir el cicle, el proper dimecres 28 d'octubre tindrà lloc la xerrada "Alimentació i cicle hormonal" a càrrec de Marc Serra. Serà a les 19 hores, al Centre Cultural. Cal reserva prèvia.

Comenta aquest article