Esports

Futbol

Una sentència judicial decreta la dissolució de la SAD del Reus Deportiu

Fa quatre anys el FC Cambrils es va fusionar amb el club reusenc

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un partit del Reus B Cambrils contra el Granollers, disputat a l'estadi cambrilenc, la temporada 2017-2018
Imatge d'arxiu d'un partit del Reus B Cambrils contra el Granollers, disputat a l'estadi cambrilenc, la temporada 2017-2018 | Lluís Rovira i Barenys

El jutjat mercantil de Tarragona ha dissolt la Societat Anònima Esportiva del CF Reus i n'ha decretat l'inici de la fase de liquidació ja que no s'ha arribat a presentar cap proposta de conveni per intentar arribar a un pla de viabilitat econòmic i saldar el deute amb els creditors, segons ha informat el Diari de Tarragona.

El jutjat ha suspès també els poders com a propietari de l'americà Clifton Onolfo, que ara té la possibilitat de recórrer aquesta decisió. Onolfo es va fer càrrec de la SAE el 20 de gener del 2019.

La SAE del CF Reus va entrar en concurs de creditors el març del 2019 i, segons l'informe redactat per l'administrador concursal de l'entitat, David López, té un deute d'una mica més de nou milions d'euros, entre passiu i crèdit contingent. La decisió del jutge de dissoldre la SAE tanca un capítol de més d'un any sense trobar solucions econòmiques a aquest deute.

La fusió del Reus Deportiu i el FC Cambrils

El Reus Deportiu es va quedar sense el primer equip el gener de 2019 que va ser quan la Lliga el va expulsar de la competició per impagaments als jugadors. El filial, el Reus B Cambrils, però, va continuar competint, en aquest cas a la Tercera Divisió. Unes setmanes després, el febrer de 2019, el Reus B Cambrils va passar a jugar els seus partits a Reus després de dues temporades i mitja disputant els seus partits a Cambrils, així com els seus entrenaments. A l'inici de la temporada 2019-2020, el Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol va decidir excloure al CF Reus Deportiu B-Cambrils de la competició.

Anteriorment, l'acord entre el club reusenc i l'Ajuntament de Cambrils de cara a que el filial de l'equip reusenc jugués a Cambrils es va signar el 30 d'agost de 2016 i ho van fer Xavier Llastarri, president del Reus Deportiu, i l'alcaldessa, Camí Mendoza, davant la presència de Joan Oliver, l'accionista principal del club; Mingo Capafons, expresident del FC Cambrils i el llavors regidor d'Esports Alfredo Clua. Era el primer any de l'absorció del FC Cambrils per part del Reus Deportiu. El Reus B Cambrils, com es passava a denominar des d'aquell inici de temporada, va jugar la temporada 2016-2017 a la Primera Catalana, categoria a la que acabava de pujar.

El lligam del Reus Deportiu amb Cambrils s'havia establert durant la temporada 2015-2016. Llavors encara existia el FC Cambrils, que estava patint greus problemes econòmics i tenia serioses dificultats per acabar aquella mateixa temporada. En una assemblea extraordinària del FC Cambrils celebrada el 13 de març de 2015 es va acordar l'absorció del FC Cambrils per part del Reus Deportiu. Gràcies a aquell acord pres a l'assemblea del mes de març de 2015, el Reus Deportiu es va fer càrrec de les despeses necessàries per tal que el FC Cambrils pogués acabar aquella temporada.

Comenta aquest article