Informació general

Covid-19

Entra en vigor el tancament de bars i restaurants durant 15 dies

El DOGC publica la disposició del Govern però deixa en suspens tres mesures que podrien vulnerar drets fonamentals

Per Redacció

Terrasses dels bars del passeig d'Albert tancades, aquest matí
Terrasses dels bars del passeig d'Albert tancades, aquest matí | Berta Ruiz

Aquest mitjanit ha entrat en vigor –un cop s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)– la disposició de mesures decretades pel govern de la Generalitat per frenar l'expansió de la covid-19 que, entre d'altres, tanca bars i restaurants durant 15 dies. El Govern ha decidit tirar-la endavant a l'espera que s'hi pronunciï el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tribunal ha demanat avui a l'executiu que assenyali quines mesures podrien vulnerar drets fonamentals. Per això, la resolució publicada al DOGC deixa en suspens la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament les activitats de culte, a l'espera que el TSJC resolgui.

Aquest nou panorama ja és prou visible als carrers i places de Cambrils amb els bars i restaurants tancats, les terrasses recollides i el mobiliari de taules i cadires apilats.

Noves restriccions

El Procicat aprovava ahir el tancament de bars i restaurants i noves restriccions d'aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis de coronavirus. Es redueix al 30% l'aforament al comerç i als mercats, se suspenen congressos, convencions i fires, es tanquen sales de jocs i bingos i es limita les activitats esportives als gimnasos.

Bars i restaurants tancaran 15 dies però podran oferir recollida o servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als hostes. Als espectacles culturals, l'aforament serà del 50%. El Govern demana limitar la mobilitat fora del domicili i els contactes socials. Entre les restriccions, també hi ha l'obligació de tancar els parcs i fires d'atraccions així com les estructures desmuntables recreatives. Parcs i jardins, i parcs infantils dels municipis, hauran de tancar a les vuit del vespre. Al sector cultural es redueix l'aforament al 50% i haurà de tancar, com a molt tard, a les onze de la nit. Els seients sempre s'hauran d'assignar prèviament. La mesura també afecta espectacles públics o altres activitats recreatives.

Comenta aquest article