Informació general

Economia

Cambrils acull la XIX Jornada Gresol, un fòrum econòmic amb la participació de grans experts

La jornada, en format presencial i també telemàtic, va reunir ahir a l'hotel Mas Gallau, noms tant destacats com Xavier Sala-i-Martí, Carme Ruscalleda o Octavi Bono, entre d'altres

Per Redacció

Un moment de la XIX Jornada Gresol, celebrada ahir a l'hotel Mas Gallau
Un moment de la XIX Jornada Gresol, celebrada ahir a l'hotel Mas Gallau | Cedida

Cambrils va acollir, ahir, la XIX Jornada Gresol –organitzada per la Fundació Gresol amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils–. Aquesta era la primera vegada que Cambrils era seu d'aquest fòrum econòmic itinerant que cada any se celebra a una població diferent. La primera edició de les jornades –l'any 2001– es va celebrar a Poblet i des d'aleshores havia passat per poblacions com Reus, Tarragona, Salou o l'Hospitalet de l'Infant, entre moltes altres. Enguany, sota el lema "(Re) inventant, (re) innovant, (re) pensant les nostres empreses", les instal·lacions de l'hotel Mas Gallau van acollir una trobada empresarial que, enguany, va tenir un doble format: presencial amb aforament limitat i estricte protocol de seguretat sanitària, i online via ‘streaming’.

El programa de la jornada va aplegar grans experts que van aportar claus d'èxit per fer front a la nova realitat econòmica. Dins de l'àmbit econòmic, es va comptar amb la participació de Xavier Sala-i-Martin i Xavier Marcet; del món la gastronomia, hi van prendre part Carme Ruscalleda i Toni Massanés, i de l’activitat turística, el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, i la sòcia de PwC España Mireia Oranias.

Conferències a càrrec d'expert de diferents sectors

La XIX Jornada Gresol es va obrir a les 9.30 hores amb l’acte d’inauguració, que va incloure la participació del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Posteriorment, la primera conferència –centrada en innovació– va anar a càrrec del president i CEO de Lead To Change i fundador i president de la Barcelona Drucker Society, Xavier Marcet. Va ser introduïda pel cofundador d’StartSud, Marc Arza. Després, es va poder escoltar la ponència sobre turisme impartida per la sòcia de PwC España Mireia Oranias, presentada pel president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú. A continuació, es va donar pas a la taula rodona ‘Gastronomia de qualitat i saludable com a factor diferenciador’, integrada pel director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i la xef Carme Ruscalleda. Tots dos ponents van fer la seva intervenció de manera telemàtica. El diàleg entre tots dos va ser moderat per l’empresària i propietària de Clos Galena, Merche Dalmau.

L’última conferència de la jornada, també telemàtica, va ser protagonitzada pel catedràtic J.M. Grossman d’Economia de la Columbia University (Nova York) i assessor econòmic del Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa), Xavier Sala-i-Martin. La intervenció va ser presentada pel 2n tinent d’Alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein. Finalment, l'acte de cloenda va anar de la mà del president d’honor de la Fundació Gresol, Anton Pont, i el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset.

Gresol, un fòrum econòmic i d'intercanvi d'idees

La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i el talent de destacades personalitats. Avui en dia, s’ha consolidat com un magnífic fòrum econòmic i de debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa més de 120 empresaris que representen les firmes més importants de la zona.

Diferents imatges de la jornada celebrada ahir a Cambrils

 

Comenta aquest article