Esports

Instal·lacions esp

La regidora d'Esports reconeix endarreriments en les obres de reparació de la pista d'atletisme, però assegura que «s'està treballant amb la màxima celeritat»

Al juny s'iniciaven els treballs de reparació, però quatre mesos després encara no s'han enllestit. La regidora d'Esports ha reconegut diferents contratemps durant les obres, mentre que el Club Atletisme Cambrils lamenta aquesta demora

Per Berta Ruiz

Aspecte dels treballs de reparació de la pista d'atletisme, el passat mes de juliol
Aspecte dels treballs de reparació de la pista d'atletisme, el passat mes de juliol | Lluís Rovira i Barenys

El passat mes de juny s'iniciaven els treballs de reparació de la pista municipal d'atletisme, però gairebé quatre mesos després encara no s'han enllestit. Aquests treballs consisteixen en la renovació de tot el paviment de tartan dels vuit carrils de la pista, així com un nou marcatge de les línies per dur a terme les diferents disciplines esportives com els salts, els llançaments i les curses. En aquest temps, segons va informar la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– a revistacambrils.cat, també s'ha anat adquirint nou material i equipament esportiu i s'han dut a terme d'altres reparacions que eren necessàries en aquesta instal·lació. L'adjudicació pressupostària d'aquests treballs va ser de 106.000 euros + IVA. En el seu moment, es va informar que les obres s'enllestirien entre finals del mes de juliol o principis d'agost, però aquestes dates s'han superat amb escreix i encara no s'han finalitzat tots els treballs. Precisament aquest tema sobre l'arranjament de la pista d'atletisme sortia a l'apartat de preguntes del plenari del passat 28 de setembre. Concretament, el grup municipal de Cs va preguntar sobre l'estat d'aquests treballs i la previsió de finalització de l'obra. 

Natàlia Pleguezuelos: "La voluntat és enllestir-ho el més aviat possible, fer-ho en les condicions adequades i que tot quedi en perfectes condicions"

Sobre aquest tema, la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– va explicar que, "en els darrers s'han dut a terme les obres de la pista d'atletisme, concretament la reparació del paviment de la pista. Les resines que s'hi han d'instal·lar s'han de fer en unes condicions determinades. Per causes alienes a l'Ajuntament –qüestions meteorològiques–, l'obra es va haver d'aturar durant dues setmanes per la pluja. Per altra banda, el tema del subministrament del paviment també va arribar amb retard per tot el tema de la covid-19. A més, quan es va aixecar el paviment ens vam adonar que estava més malmès del que s'esperava. Tot això ha provocat una sèrie d'endarreriments en la finalització de l'obra. La voluntat és enllestir-ho el més aviat possible, fer-ho en les condicions adequades i que tot quedi en perfectes condicions". Segons va apuntar Pleguezuelos, "ara ens trobem en una segona fase on es preveu el marcatge dels vuit carrils, la col·locació de la corda i l'homologació de l'obra. Tot això ja està en tràmits i tan aviat com hi hagi disponibilitat dels pintors especialitzats en el marcatge es procedirà a finalitzar els treballs". 

Per altra banda, la regidora d'Esports també va voler puntualitzar que "tot i que ja hagi començat el curs escolar, els clubs d'atletisme tenen un calendari anual, per tant, l'afectació havia de ser en un període o en un altre, però era inevitable si es volia fer aquesta inversió de millorar de la instal·lació. Una instal·lació que s'ha de fer en unes condicions determinades per posar aquest paviment. Estem treballant amb la màxima celeritat perquè els nostres esportives puguin tornar a fer-ne ús ben aviat, així com la resta d'usuaris i abonats a les instal·lacions". 

Pere Ferrando (Club Atletisme Cambrils): "Les obres de remodelació s'han allargat més del previst i del que és habitual en obres d'aquest tipus"

Precisament, aquesta setmana, el Club d'Atletisme Cambrils lamentava que, "les obres de remodelació s'han allargat més del previst i del que és habitual en obres d'aquest tipus". Tal com ha explicat Pere Ferrando, "quan es va començar el retopping (procés de reparació de la capa de material sintètic) els operaris van comentar que a finals de juliol ja estaria acabada. El cert és que aquesta previsió es va allargar un mes més, exactament els mateixos dies que els treballadors van estar absents. Les obres ben fetes han de tenir continuïtat i aquí no va ser el cas. Els operaris de la remodelació de la pista ens havien informat que, tant bon punt acabessin, avisarien al pintor que havia de pintar les línies de competició. Sis setmanes més tard d'acabada l'obra resulta que el pintor està en fase de contractació".

Segons ha manifestat Ferrando, "quatre mesos després de començades les obres de remodelació encara no se sap quan estarà enllestida la pista d'atletisme. Un procés que, consultant a la Federació, no acostumen a passar de les 6 setmanes. Fet que s'agreuja degut a que no s'ha reparat tota la pista d'atletisme. Les dues mitges llunes on es competeix en salt d'alçada i llançament de javelina, els laterals dels passadissos de salt de llargada i salt amb perxa i els cercles de llançaments de pes, disc i martell no s'han pogut arreglar per manca de pressupost".

Afectació per als entrenaments dels atletes

Aquests contratemps en la renovació de la pista afecten l'entrenament dels esportistes del club. De fet, segons s'ha informat des del Club Atletisme Cambrils, "d'aquí a dues setmanes una atleta del club ha de participar al campionat d'Espanya amb serioses opcions de medalla. Opcions que passen per poder entrenar a la pista en situació real de competició. A més, prop de 100 atletes han començat la temporada sense poder disposar de la pista per a poder preparar correctament els Campionats Territorials que tenen previst començar a finals d'aquest mes. El primer cap de setmana de novembre està previst organitzar el Campionat Territorial de Proves Combinades, competició que fa 3 mesos es va assignar a Cambrils donant per suposat que es podria fer ús de la instal·lació. Tant de bo el procés administratiu es pugui agilitzar per a que en pocs dies es doni per finalitzada la primera part de la remodelació".

Comenta aquest article