Informació general

Fiscalitat

El PP es mostra «satisfet» per la incorporació d'algunes de les seves propostes a les ordenances fiscals per a l'any 2021

Una de les més destacades és la rebaixa del 20% en les llicències i comunicacions d'activitat per a l'any 2021

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'edifici consistorial
Imatge d'arxiu de l'edifici consistorial | Berta Ruiz

El PP de Cambrils es mostra satisfet per l'acord obtingut amb el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– per haver incorporat algunes de les seves peticions a les ordenances fiscals per a l'any 2021. "No són totes les que haguéssim volgut, però són de gran importància i creiem que tindran un impacte positiu en l'economia cambrilenca", ha afirmat, en un comunicat de premsa, el regidor popular David Chatelain.

Segons s'ha informat des del PP, el passat 25 de setembre l'equip de govern va traslladar a l'oposició la seva proposta d'ordenances fiscals per a 2021. Chatelain explica que "la majoria de modificacions eren producte de canvis normatius o procediments administratius, i no hi havia pràcticament cap proposta de rebaixar la pressió fiscal". Durant la presentació, el regidor d'Hisenda –Jaume Gila– es va oferir a rebre propostes dels diferents partits per al seu estudi, i "els populars van posar fil a l’agulla". Finalment són tres les aportacions del PP acceptades a les ordenances. 

Es rebaixen totes les taxes de llicències i comunicacions en un 20%

La més important és que "es rebaixen totes les taxes de llicències i comunicacions en un 20%; la proposta era d'un 25%, però l'acord aconseguit, transaccionat, és molt interessant i ve amb el compromís d'avaluar si serà necessari aplicar noves rebaixes en exercicis posteriors, segons evolucioni la crisi provocada per la COVID19. Aquesta mesura és fonamental per a aconseguir una ràpida reactivació del teixit empresarial a Cambrils, perquè molts negocis han tancat o estan en risc de tancar. Incentivar l'activitat econòmica, directa i indirectament, té un impacte directe sobre l'ocupació i sobre la imatge del nostre municipi; el sorprenent és que la proposta inicial no incorporés res sobre aquest tema, el que ve a demostrar que la regidoria de Promoció Econòmica és de les que pitjor funcionen", ha explicat Chatelain.

També s'acorda mantenir l'exempció de la taxa de tramitació de l'impost d'obres. Aquesta exempció va ser proposada pels populars durant la pandèmia, així com la suspensió de les limitacions establertes en l'Ordenança de Qualitat en les Obres, i van ser aplicades pel govern, que recentment ha reconegut que són mesures que han funcionat. Una tercera qüestió, "molt concreta però de rellevància, és l'eliminació de sol·licitar la deducció de la plusvàlua en els casos en què hi ha un parentiu directe; fins ara el tràmit era pregat, la qual cosa feia que en molts casos els interessats desconeguessin que tenien dret a aquesta deducció i la perdessin. Gràcies a aquest acord l'Administració actuarà d'ofici" ha comentat Chatelain. 

No s'accepten les propostes de reducció de l'IBI o la rebaixa de la taxa d'escombraries

D’altres propostes –aquestes no acceptades–, eren la reducció de l'IBI i la possibilitat de pagar-lo fraccionat amb un descompte; rebaixar la taxa d'escombraries per a minorar l'impacte de la pujada del 21% dels dos exercicis precedents i altres de caràcter tècnic. Els populars pensen que "hi havia marge per aplicar algunes rebaixes que afavorissin a tota la ciutadania, que pateix no només la pandèmia sinó també l’incertesa econòmica que aquesta genera". 

Des del grup popular destaquen "la voluntat negociadora i d'enteniment de Jaume Gila, que ha estudiat i valorat les propostes des d'una perspectiva constructiva i de consens que ha permès que s'aconsegueixi un acord molt positiu pels cambrilencs. Aquest és el camí; des de l'oposició fem propostes que entenem són vàlides i mereixen ser estudiades. No fa massa vam proposar la dissolució d’INGESOL i el govern també ens va donar la raó; si ens escoltessin més segur que les coses anirien millor", afirma Chatelain, que destaca que "no tots els regidors del consistori tenen aquesta voluntat de consens".

Comenta aquest article