Camp

Detencions

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana a Masboquera

Per Redacció

Imatge de la plantació localitzada per la Guàrdia Civil a Masboquera
Imatge de la plantació localitzada per la Guàrdia Civil a Masboquera | Cedida

La Guàrdia Civil de Tarragona, en un operatiu desenvolupat a finals de la setmana passada, va desmantellar una extensa plantació de marihuana formada per 3.537 plantes de cànnabis sativa, que es trobaven en una zona boscosa coneguda com el Barranc de Llastres, al terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Es va detenir una persona que s'encarregava de la cura i custòdia d'aquesta plantació.

A finals del mes de setembre, la Guàrdia Civil va tenir coneixement, a través d'unes persones aficionades a la micologia, que una zona acotada entre Masboquera i Masriudoms s'hauria instal·lat una gran plantació de marihuana, per la qual cosa es van iniciar diferents operatius encaminats a la localització del cultiu i la detenció dels seus responsables. Així després d'uns dies de recerca, aquests operatius van resultar positius –després de localitzar en una zona boscosa allunyada dels nuclis urbans–, una parcel·la sense vegetació. En aquesta s'hi havia practicat la tala d'arbres per condicionar-la i així albergar una plantació de marihuana. Després d'esquivar una tanca perimetral realitzada amb malla metàl·lica i arbustos, va ser descoberta una gran plantació, en estat òptim per ser recol·lectades, sorprenent a una persona que es trobava realitzant la cura de la mateixa.

En els extrems de la parcel·la va ser localitzada una caseta de reg i diverses canalitzacions fins a uns dipòsits de plàstic d'on sortien un teixit de mànegues per al reg de les plantes. A la zona on se situaven els dipòsits es van localitzar gran quantitat d'envasos de pesticida –producte que podria acabar en els diferents aqüífers de la zona–.

Vigilància de la plantació

En una zona amb vistes predominants va ser localitzada una tenda de campanya on vivia el cuidador de la plantació en condicions insalubres i des d'on controlava el cultiu i l'accés de qualsevol persona a la zona. Des d'aquest punt es va poder apreciar la superfície de la plantació. En el seu desmantellament es van comptabilitzar 3.537 plantes, amb un pes de 700 quilos. Per aquest motiu es va procedir a la detenció del responsable de la plantació, per la presumpta comissió d'un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana).

El detingut, home, de 37 anys i nacionalitat albanesa –en situació d'estada irregular al país–, va ser posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus, que va decretar llibertat amb càrrecs i diverses mesures cautelars. En el que va d'any a Tarragona, s'han desmantellat 28 plantacions amb més de 25.000 plantes de marihuana, amb un pes total de 1.471 quilos, resultant 74 persones detingudes / investigades per la comissió d'aquests il·lícits.

Comenta aquest article