Informació general

Meteorologia

Vent, fred, temporal de mar... i surfistes

La depressió Àlex va incidir, ahir, en forma d'una sobtada baixada de temperatures i, també a una pluja més aviat escassa que va propiciar l'aparició de vent i de temporal al mar

Per Lluís Rovira i Barenys

Surfistes a la platja del Regueral, ahir a la tarda
Surfistes a la platja del Regueral, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

La depressió Àlex va incidir, ahir, en forma d'una sobtada baixada de temperatures i, també a una pluja més aviat escassa. A l'estació automàtica de la Casa Sant Josep es va recollir un volum de precipitació que no va arribar als 3 litres/m2. Una altra de les conseqüències del pas de la depressió va ser el vent que va fer activar el Pla Ventcat de Protecció Civil de la Generalitat i que aquest matí s'ha desactivat tot i que es manté en fase de prealerta fins demà. La ratxa màxima de vent enregistrada ahir al vespre va ser de 36, 4 km/h. D'altra banda, la temperatura mínima d'aquesta passada nit ha estat de 12, 2 graus.

Prealerta PROCICAT onatge

Una altra de les conseqüències de la depressió Àlex va ser el fort onatge d'ahir al matí que es va suavitzar una mica cap a la tarda. Protecció Civil manté vigent fins demà dissabte al migdia la Prealerta del Pla PROCICAT per onatge per la previsió de l’SMC d’onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral de Catalunya. D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa i també demana que es respectin els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.

La imatge del dia la van posar el grup de surfistes que es van aplegar a la platja del Regueral, prop de l'espigó del port, per mirar de practicar aquest esport que ofereix imatges tan espectaculars. Les onades en prou feines arribaven al metre d'alçada però el ritme de l'onatge era ideal per anar practicant aquest esport que a la nostra localitat té un bon grapat d'adeptes.

 

Comenta aquest article