Societat

Solidaritat

L'agent de la Policia Local Sito Cano s'incorpora a la direcció de la campanya #pelsvalents

Per Redacció

Sito Cano, al centre de la imatge, acompanyat de dos agents de la iniciativa #pelsvalents
Sito Cano, al centre de la imatge, acompanyat de dos agents de la iniciativa #pelsvalents | Cedida

L'agent de la Policia Local de Cambrils, Sito Cano, un dels impulsors a Cambrils de la campanya #pelsvalents, ha entrat a formar part de la direcció d'aquesta campanya que es va posar en marxa ara fa un parell d'anys per a ajudar en la lluita contra el càncer infantil a l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. Cano integra la direcció de caps de policies locals juntament amb agents de San Celoni i de Caldes de Malavella.

La Policia Local de Cambrils es va adherir a la campanya ara fa dos anys

El novembre de 2018 la Policia Local de Cambrils es va adherir a la campanya solidària “Pels valents”, una campanya impulsada per ajudar a fer realitat el Sant Joan de Déu Pediàtric Center, el centre d’Oncologia Pediàtrica més gran d’Europa. La iniciativa solidària, va sorgir de manera voluntària per un grup d’agents, i en un primer moment i a nivell local va consistir en regalar escuts de la Policia Local de Cambrils personalitzats amb el lema de la campanya a canvi d’un donatiu de 4 euros.

Sobre la implicació de la Policia Local en la campanya #pelsvalents, el mateix Sito Cano va comentar el dia de la travessa solidària nedant de Joan Carles Adell, que “la idea va sorgir de tres caps de policia local de la zona de Girona que van crear l'escut solidari. Cada policia tenia el seu propi escut i es van començar a vendre. La idea va funcionar molt bé i cada vegada més cossos de policia es van unir a la campanya, entre elles la de Cambrils. Actualment som més de 160 policies locals no només de Catalunya sinó també de la resta de l'Estat com Almeria o Vitòria. D'aquestes 160 policies, la de Cambrils és la que més escuts ha venut: 4.500 euros i ha enviat 28.000 euros a l'hospital. A més, entre totes les policies hem donat 350.000 euros de la campanya dels escuts”.

En aquest període de pandèmia, es van fer unes mascaretes solidàries sorgides, com també explicava Cano, des de Cambrils. Unes mascaretes que han tingut una gran difusió. A banda, l'agent de la policia local Joan Carles Adell va fer la travessia nedant des del far del Fangar al port de Cambrils emmarcada en aquesta campanya #pelsvalents.

Nou centre pediàtric

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. El nou centre comptarà amb 38 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics; 24 boxs a l’hospital de dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.

Comenta aquest article