Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Economia

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant comença a lliurar les targetes moneder als veïns i veïnes que les han sol·licitat

Les persones beneficiàries d’aquests ajuts podran gastar-les fins al 20 de desembre als negocis locals adherits a la campanya “Fes-la rodar”

Per Redacció

L'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant ha començat a lliurar les targetes moneder
L'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant ha començat a lliurar les targetes moneder | Cedida

Ahir dimarts, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va començar a lliurar les targetes moneder als veïns i veïnes del municipi que ja les han demanat i que compleixen els requisits establerts a les bases dels nous ajuts per al foment del teixit empresarial. El punt de recollida d’aquestes targetes, que es podran gastar fins al 20 de desembre als negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus i que s’han adherit a la campanya «Fes-la rodar», són les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC), els dies indicats a cada persona via missatge sms al telèfon mòbil o trucada al telèfon fix.

Fins ara, el consistori ha registrat gairebé un miler de sol·licituds de les targetes moneder. Les persones que encara no les han demanat, poden fer-ho fins al 9 d’octubre. Han de presentar-ne la sol·licitud per Internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament; o si no poden fer-ho telemàticament, de manera presencial, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant (tots els dies de la setmana, excepte els dimecres i els caps de setmana, de 8.30 a 15 h. Els dimecres, poden demanar les targetes moneder de manera presencial a l'Ajuntament de Vandellòs). 

Amb aquestes targetes, l’Ajuntament subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la campanya "Fes-la rodar". A aquesta campanya, adreçada a tot el teixit empresarial del municipi, excepte els establiments que no s’han vist obligats a tancar per l’estat d’alarma, com ara, els d’alimentació, els supermercats o les benzineres; i aquells establiments de venda de tabac, alcohol, jocs i apostes, s’hi han sumat fins al moment més d’una cinquantena d’empreses locals. El consistori fa una crida a tots aquells empresaris que encara no s’han adherit a apuntar-s’hi (presentant la corresponent sol·licitud), perquè així també es podran beneficiar d’aquesta iniciativa que potencia l’economia circular.

L’Ajuntament dona dos tipus de targetes, tenint en compte el nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

  • La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que estan en els límits de renda establerts segons les bases reguladores de la subvenció, disposa d’un saldo que oscil·la entre els 100 i els 320 euros.
  • La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superen els valors de renda fixats, té un saldo que oscil·la entre els 50 i els 160 euros. Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d’aquest ajut només han de pagar el 50% del l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n fa càrrec l’Ajuntament.

L’Ajuntament té previst destinar 350.000 euros a aquestes noves subvencions per al foment del teixit empresarial. Segons  ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez, el consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi. Més detalls, en el web d’IDETSA, l’empresa municipal de promoció econòmica: www.idetsa.cat.

Comenta aquest article