Informació general

Urbanisme

S'aprova provisionalment una modificació del POUM per incrementar la densitat d'habitatge de protecció pública al Sector 2 - La Cava

Per Berta Ruiz

Vista àerea del Sector 2-La Cava
Vista àerea del Sector 2-La Cava | Cedida

La sessió plenària d'ahir –en format telemàtic– va aprovar un parell de punts de caire urbanístic. Un d'aquests va ser l'aprovació provisional i puntual del POUM consistent en l'increment de densitat d'habitatges al Sector 2 - La Cava per tal de destinar-los a habitatges de protecció pública. Sobre aquesta qüestió, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va explicar que, "donat que no consten al·legacions, s'han inclòs les correccions i també aquelles que feien referència a l'informe de l'arquitecte municipal quant a xifres de densitat d'habitatges –més la incorporació d'una clàusula de temporalitat de 5 anys–, passaríem a l'aprovació provisional i posterior es farà l'enviament a la Comissió Territorial d'Urbanisme". Tal com va apuntar Daza, "l'objecte de la modificació és augmentar la densitat de l'habitatge sense augmentar l'edificabilitat de l'àmbit, sent aquest augment destinat íntegrament a habitatge protegit. Es justifica la conveniència d'obtenir un major nombre d'habitatges protegits en una zona on l'habitatge és l'ús principal i està allunyat de la zona turística i comercial. L'augment es quantifica en 60 habitatges amb sostre de protecció oficial".

Suport de tots els grups

Tots els grups van donar el seu suport a la proposta. El regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va manifestar el seu sentit de vot positiu donat que, tal com va afirmar, "això ho vaig impulsar jo en l'anterior mandat i és una manera que les administracions puguin treballar per l'habitatge social. Ara sembla que tothom parla de l'accés a l'habitatge, quan jo fa anys enrere ja em vaig preocupar de tot això i la modificació que ja es va fer a la Bòbila també anava en el mateix sentit: augmentar l'habitatge de protecció oficial. Es pot treballar per la societat de moltes maneres i estic orgullós d'haver-ho fet al mandat que em va correspondre".

Per la seva part, el portaveu del PP –David Chatelain– va demanar més explicacions sobre com es gestionarà la part dedicada a HPC (Habitatge Protegit Preu Concertat). Tant el PSC com Cs també van votar a favor del punt.

Sobre la pregunta del regidor popular, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va apuntar que l'HPC (Habitatge Protegit de Preu Concertat) està valorat en un 10% del total de l'obra. Davant d'aquesta resposta, David Chatelain del PP va tornar a insistir en preguntar com es gestionarà tot plegat, perquè tal com va dir, "l'HPC té diferències substancials respecte l'HPO (Habitatge de Protecció Oficial), però si no ens ho vol explicar, no ens ho expliqui".

Plànol del Sector 2 - La Cava

 

Comenta aquest article