Cultura

Exposició

Montserrat Recasens: «En aquesta mostra vull expressar la llum, l'aire i l'amplitud del mar Mediterrani; cada quadre és un trosset de Cambrils»

L'artista cambrilenca Montserrat Recasens presentarà, el proper 9 d'octubre –a les 20 hores– a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició pictòrica "Mar endins". Es tracta d'una mostra de pintures abstractes

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de Montserrat Recasens en una mostra que va presentar al Club Nàutic, a finals de 2018
Imatge d'arxiu de Montserrat Recasens en una mostra que va presentar al Club Nàutic, a finals de 2018 | Cedida

L'artista cambrilenca Montserrat Recasens presentarà, el proper 9 d'octubre –a les 20 hores– a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició pictòrica "Mar endins". Es tracta d'una mostra de pintures abstractes en les què l'artista ha volgut "expressar la llum, l'aire i l'amplitud del mar Mediterrani". Tal com ella mateixa ha explicat a revistacambrils.cat, "cada quadre és un trosset de Cambrils que t'acompanya. Són paisatges que evoquen el sentiment del mar, però d'una forma completament abstracta. Fa molts anys que faig pintura abstracta, és el meu llenguatge". Per dur a terme aquest treball, Recasens ha fet ús de la tècnica mixta. De fet, segons ha comentat, "investigo constantment altres procediments a partir de tècniques que vaig estudiar a l'Escola de Florència, les barrejo segons el que vull expressar. En definitiva, faig com els arbres que a mida que creixo agafo noves formes. La tècnica sols és el vehicle per arribar a allò que em satisfà expressar". Quant a la tonalitat i el joc de colors, en aquesta mostra els blaus són els grans protagonistes, amb tocs de blanc per plasmar-hi el mar. 

"En aquests últims mesos –que m'he pogut concentrar més, tancar-me al taller i pintar més intensament que mai–, he anat molt a les meves arrels: la llum i el mar de Cambrils"

Amb aquesta mostra, Montserrat Recansens vol evocar "aquesta llum del mar que ens oxigena el cap i el cor i al mateix temps ens revitalitza. En aquesta exposició, el mar n'és el protagonista, però vaig canviant de temes. Igual que els arbres i segons les estacions de l'any, vaig agafant una forma o una altra, però en aquests últims mesos –que m'he pogut concentrar més, tancar-me al taller i pintar més intensament que mai–, he anat molt a les meves arrels. M'he inspirat en les meves arrels que han estat la llum i el mar de Cambrils". Una mostra que se'ns dubte, segons ha afirmat, havia de ser inaugurada a Cambrils: "la trobo molt meva i molt del meu poble".

La trajectòria pictòrica de Montserrat Recasens va començar de ben joveneta, amb 15 anys. Aleshores va iniciar la seva formació a l'Escola d'Arts i Oficis i va seguir amb la seva carrera pictòrica a l'Escola de Florència, on va cursar uns estudis sobre tècniques del Renaixement. Després va completar la llicenciatura de Belles arts a Barcelona, on va seguir la seva formació com a professora a escoles d'interiorisme i realitzant cursos i congressos de pintura. 

Imatge d'un dels quadres de l'exposició "Mar endins"

 

Comenta aquest article