Cultura

Formació

El Campus Extens de la URV a Cambrils inicia un nou curs d'activitats

Per Redacció

Cartell de les activitats del Campus Extens de la URV
Cartell de les activitats del Campus Extens de la URV | Cedida

El Campus Extens de la URV a Cambrils oferirà aquest primer trimestre un total de vuit actes gratuïts. La història, la literatura, l’art, la química o l’enologia seran protagonistes de la nova programació. El curs 2020-2021 del Campus Extens es va iniciar oficialment el passat dijous amb un primer acte a la Biblioteca Josep Salceda i Castells. Serà un curs que vindrà marcat per l’emergència sanitària actual i que ha determinat molt especialment la programació del seu primer trimestre. S’han reprogramat algunes de les activitats que l’estat d'alarma va impedir realitzar al final del curs passat i s'han escollit actes en espais municipals amb plans de contingència propis o a l’aire lliure. L’ús de la mascareta serà obligatori i els aforaments seran limitats en cada espai, sempre amb reserva prèvia.

Malgrat tot, des del Museu d’Història de Cambrils, coordinador del Campus Extens de la URV a Cambrils, s’ha volgut mantenir una programació reconeixible i coherent amb els cursos anteriors. "Més que mai cal oferir a la ciutadania que ho desitgi, l’oportunitat de gaudir del coneixement i la cultura en entorns segurs, amb les condicions d’higiene i seguretat recomanades per les autoritats sanitàries", ha afirmat a la regidora de Cutura, Cinta Ballesté.

PROGRAMACIÓ

Dimecres, 30 de setembre, a les 19h. Biblioteca Josep Salceda i Castells

Xerrada Benedetti: la vida, esa metáfora, a càrrec d’Andrès Montoya. Inscripcions a la mateixa biblioteca. Places limitades. Acte inclòs dins del Centenari Benedetti.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

Diumenge 11 d’octubre, a les 11h i les 12.15h. Vil·la Romana de La Llosa.

Recreació de titelles romanes Gladius i Medulina, a càrrec de Genovesa, Narratives teatrals, en dues sessions: a les 11h en castellà i a les 12.15h en català. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. Activitat amb aforament limitat inclosa dins del Festival Tarraco Viva i les Jornades Europees del Patrimoni.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Col·labora: Festival Tarraco Viva i Generalitat de Catalunya.

Dimecres, 14 d’octubre, a les 20.30h. Cinema Rambla de l’Art.

Projecció de l’episodi "Carreteras", dedicat a les vies romanes, de la prestigiosa i exitosa sèrie documental "Ingeniería romana", produïda per DIGIVISION i la participació de TVE. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. Activitat de 60’ de durada amb aforament limitat inclosa dins del Festival Tarraco Viva.

Organitza: Digivision i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Festival Tarraco Viva i Campus Extens de la URV

Dijous, 19 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència El regnat d’Isabel II, l’orígen de la corrupció sistèmica a Espanya, a càrrec de Jaume Borràs Galceran, historiador. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dimecres, 25 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural.

Conferència És segura l’aigua que consumim?, a càrrec de Carme Aguilar, professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. Inscripcions prèvies a l’email museu@cambrils.org o al telèfon 977794528. Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2020 i la Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils 2020.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils, ComCiència i Campus Extens de la URV.

Dissabte, 19 de desembre, a les 11h. Torre del Port.

Obertura de l’exposició fotogràficaTemporada Baixa [HiberNation]del fotògraf Oriol Clavera. Entrada lliure amb aforament limitat.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article