Esports

Solidaritat

El triatleta Juanan Fernández completa el repte solidari Challenge x l'Alzheimer

Per Redacció

Un moment del tram de bicicleta del repte solidari
Un moment del tram de bicicleta del repte solidari | Cedida

El triatleta Juanan Fernández va completar, ahir, el repte solidari Challenge x l'Alzheimer que va consistir en completar una distància 1,9 quilòmetres nedant, 90 quilòmetres en bicicleta i 21 quilòmetres corrent. Ni el fort vent ni les onades del mar a les 8 del matí van frenar al triatleta per arrencar la prova amb el tram 2 km de natació des de la mateixa platja de Salou. Tot seguit, va agafar la bicicleta per a completar un circuit de 90 km d’anada i tornada fins a Tarragona per l’autovia C-31B. Per a finalitzar, va realitzar el tram de 21 km de cursa a peu que l’ha portat fins a la mateixa meta de l’habitual recorregut del Challenge Salou, a la plaça de les Comunitats Autònomes.

El Challenge x l’Alzheimer és un repte solidari que intenta promoure la sensibilització social vers una malaltia encara desconeguda per a moltes persones, però alhora tan estesa. L'objectiu principal d'aquest repte és recaptar el màxim import possible a través de diferents accions. L’aportació anirà destinada íntegrament a la Fundación Rosa Maria Vivar per adquirir una pantalla interactiva per potenciar l’estimulació cognitiva

El Patronat de la Fundació ha acompanyat al triatleta al llarg de la cursa per tal de donar-li el seu suporti caliu. "Juanan és un gran esportista i gran persona. Gràcies al seu esforç i la seva generositat, els usuaris del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer podran gaudir d’una innovadora pantalla interactiva que incrementarà la qualitat de la teràpia i facilitarà el treball amb els professionals del Centre" ha comentat la presidenta de la fundació, Margarita Oliva.

Aportació econòmica al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer

La Fundació és una organització sense ànim de lucre que va néixer de la voluntat de facilitar a les persones amb la malaltia d'Alzheimer a la demarcació de Tarragona, un centre de dia especialitzat en el tractament no farmacològic, basat en teràpies d'estimulació cognitiva, a través d'un nou espai càlid, acollidor i lluminós i amb un equipament tecnològic d’última generació. El propòsit de Juanan era fer una donació personal d’un 1 euro per a cada minut que durés la prova. Finalment, va creuar la meta en un temps de 4 hores, 50 minuts i 6 segons. Per tant, l’aportació que farà personalment a la fundació serà de 290 euros, més la encara més valuosa aportació de donar a conèixer la fundació i el seu Centre Terapèutic per a l’Alzheimer.

Tothom pot col·laborar amb el repte Challenge x l’Alzheimer. A la recaptació final s’afegiran les aportacions d’altres persones que aportin el seu granet de sorra al repte solidari. Les persones que vulguin col·laborar ho podran fer per diferents canals i fins a finals d’octubre:

• Donació online a la pàgina web de Mi Grano de Arena: https://www.migranodearena.org/reto/challenge-for-alzheimer-s

• BIZUM al 609058082 –Ref.: ALZHEIMER

• Compra d’una mascareta solidària a les següents ubicacion sfins exhaurir existències: Protego Seguros (C/ de l’Amargura, 38, Reus) i Peugeot Joaquin Oliva Tarragona (C/ Josep Maria Folch i Torres, 2, Tarragona)

A dalt, Juanan Fernández abans d'entrar a l'aigua del mar. A sota, en plena cursa a peu i, a sota, a la seva entrada a la línia de meta